Keskustanaisten varapuheenjohtaja Sari Palmu tukee Kulmunin jatkokautta – Palmun mielestä Kulmuni joutui ajojahdin kohteeksi - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Keskustanaisten varapuheenjohtaja Sari Palmu tukee Kulmunin jatkokautta – Palmun mielestä Kulmuni joutui ajojahdin kohteeksi

"Katri valittiin vasta viime syksynä keskustan puheenjohtajaksi. Ei puolueen puheenjohtajaa pidä vaihtaa joka vuosi", Sari Palmu sanoo.
Sanne Katainen
Odotukset keskustaa kohtaan ovat kovat Etelä-Pohjanmaalla ja puolueen tilaisuuksissa on käynyt paljon väkeä. Näin sanoo Etelä-Pohjanmaan keskustanaisten puheenjohtaja Sari Palmu. Hän haluaa Katri Kulmunin jatkavan puolueen puheenjohtajana.

Etelä-Pohjanmaan keskustanaisten puheenjohtaja Sari Palmu haluaa Katri Kulmunin jatkavan keskustan puheenjohtajana syyskuun puoluekokouksessa.

Alajärveläisen maatalousyrittäjän mukaan Kulmuni on tehnyt ahkeraa yhteistyötä puolueen kentän ja järjestöväen kanssa.

"Katri valittiin vasta viime syksynä keskustan puheenjohtajaksi. Ei puolueen puheenjohtajaa pidä vaihtaa joka vuosi", Palmu sanoo.

Suomen keskustanaisten varapuheenjohtajan mukaan Kulmuni on joutunut Tekir-kohussa kilpailevien puolueiden ja median ajojahdin kohteeksi. Hänestä huomio pitäisi kiinnittää kokeneeseen erityisavustajaan Kari Jääskeläiseen, johon Kulmuni luotti täydellisesti.

Sari Palmun mielestä Kulmunin ei olisi tarvinnut erota valtiovarainministerin tehtävästä.

"Pekka Haavisto istuu kuin tatti ministerinä, vaikka hän on rikostutkinnan kohteena. Haavistoa käsitellään mediassa silkkihansikkain, ja koko hallitus on hiljaa."

Palmu toivoo, että Katri Kulmuni saa syyskuun puoluekokouksen jälkeen työrauhan puheenjohtajana.

"Kaikkosen Antti on ollut todella reilu ja hän on tukenut Katria koko ajan. Siitä täydet pisteet."

Sari Palmun mielestä keskustan pitää lopettaa taustapeileihin vilkuileminen. Muut puolueet ja media lyövät keskustaa tehokkaasti joka käänteessä, mutta nyt on keskityttävä omaan tekemiseen.

Hän kaipaa kunnollista linjakeskustelua siitä, mikä viime hallituskaudella meni pieleen.

"Oli tärkeää, että Suomen taloutta laitettiin kuntoon. Painopistealueet kuitenkin suututtivat meidän kannattajakuntaamme."

Tämän vaalikauden kärkitavoitteiksi Palmu nostaa sote-uudistukseen maaliin saamiseen ja kaksoiskuntalaisuuden edistämisen.

Työllisyyden edistäminen on kaiken A ja O. Se tuo verokertymää ja luottamusta tulevaisuuteen. Maatalouden ongelmia on myös saatava ratkaistua.

"Velvoitteita tulee lisää, mutta tuottajahinnat laskevat. Omavaraisen ruuantuotannon merkitys on korostunut kevään ja kesän aikana", Palmu sanoo.

Lue lisää

"Miksi ei näy päätöksiä hajauttavan yhteiskunnan puolesta" — MTK:n puheenjohtajan syyttävä sormi osoittaa keskustaa

Saarikko tahtoo keskustan maakuntakeskuksiin ja lapsiperheiden luottopuolueeksi: "Kaikenlaista on yritetty mutta tekemisestä on puuttunut suunta, itsetunto ja ilo"

Maskivelvoite saattaa tulla toisen korona-aallon iskiessä — THL:n suositusta maskien käytöstä odotetaan torstaina

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen: Kun koronarokote löytyy, rahoitus siihen pitää järjestää