Annika Saarikko kertoo torstaina, lähteekö mukaan keskustan puheenjohtajakisaan - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Annika Saarikko kertoo torstaina, lähteekö mukaan keskustan puheenjohtajakisaan

Kansanedustaja Saarikko palaa vanhempainvapaalta tiede- ja kulttuuriministeriksi ensi viikolla.
LEHTIKUVA / MIKKO STIG
Annika Saarikko valottaa torstaina suunnitelmiaan liittyen keskustan puoluekokouksessa tehtäviin henkilövalintoihin. Puoluekokous valitsee muun muassa puheenjohtajan.

Kansanedustaja Annika Saarikko järjestää torstaina Helsingissä tiedotustilaisuuden, joka liittyy keskustan puoluekokouksen henkilövalintoihin. Saarikon on odotettu haastavan puheenjohtaja Katri Kulmunin keskustan puheenjohtajavaalissa Oulun puoluekokouksessa syyskuussa.

Kulmuni on ilmoittanut haluavansa jatkaa keskustan puheenjohtajana. Hänelle ei toistaiseksi ole ilmoittautunut haastajia.

Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävästä kesäkuun alussa viestintäkoulutuksestaan nousseen kohun jälkeen.

Saarikko palaa vanhempainvapaalta tiede- ja kulttuuriministeriksi ensi viikolla. Saarikko on sanonut ilmoittavansa ratkaisustaan puheenjohtajuuskisan suhteen ennen paluutaan ministerin tehtävään.

Ylen heinäkuun alussa keskustavaikuttajille suuntaaman kyselyn mukaan Saarikko on heidän suosikkinsa puheenjohtajaksi. Yle kysyi puheenjohtajasuosikkeja keskustan puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän jäseniltä. Vastanneista 47 prosenttia kannatti Saarikkoa ja 38 prosenttia Kulmunia.

Kulmuni julkisti pari viikkoa sitten tukijalistan, jolla on yli 500 nimeä. Joukossa ovat muun muassa takavuosien ministerit Sirkka-Liisa Anttila ja Tytti Isohookana-Asunmaa sekä entinen kansanedustaja ja hiihtotähti Juha Mieto. Istuvia kansanedustajia listalla on kaksi, Tuomas Kettunen ja Joonas Könttä.

Keskustan kannatus on viime aikoina madellut historiallisesti katsottuna alhaisissa lukemissa. Ylen heinäkuun alussa julkistamassa gallupissa keskustan kannatus oli 11,4 prosenttia. Helsingin Sanomien kesäkuun puolivälissä julkistamassa kyselyssä keskustan kannatus oli 12,4 prosenttia.

Lue lisää

Tiede- ja kulttuuriministeri vaihtuu tänään, kun Annika Saarikko palaa vanhempainvapaalta

Annika Saarikko kertoo tänään, haastaako hän Katri Kulmunin keskustan puheenjohtajakisassa

"Kulmunin kurimus syvenee ja Annika Saarikon paluuta vanhempainvapaalta odotetaan nyt suurella kiinnostuksella"

Kulmuni keskustan kannatuksen noususta: Tekemistä riittää korjausvelan maksamiseksi