Annika Saarikko kertoo tänään, haastaako hän Katri Kulmunin keskustan puheenjohtajakisassa - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Annika Saarikko kertoo tänään, haastaako hän Katri Kulmunin keskustan puheenjohtajakisassa

Keskustan puoluekokous järjestetään Oulussa 4.–6. syyskuuta.
LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN
Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävästä viestintäkoulutuksestaan nousseen kohun jälkeen, mutta haluaa jatkaa keskustan puheenjohtajana. Katri Kulmuni (vas.) ja Annika Saarikko keskustan kokouksessa 5. kesäkuuta 2019.

Kansanedustaja Annika Saarikko kertoo tänään, haastaako hän Katri Kulmunin keskustan puheenjohtajakisassa Oulun puoluekokouksessa syyskuussa.

Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävästä kesäkuun alussa viestintäkoulutuksestaan nousseen kohun jälkeen, mutta on ilmoittanut haluavansa jatkaa keskustan puheenjohtajana. Hänelle ei toistaiseksi ole ilmoittautunut haastajia.

Saarikko palaa vanhempainvapaalta tiede- ja kulttuuriministeriksi ensi viikolla. Saarikko on kertonut ilmoittavansa ratkaisustaan puheenjohtajuuskisan suhteen ennen paluutaan ministerin tehtävään.

Keskustan puoluekokous järjestetään Oulussa 4.–6. syyskuuta.

Ylen heinäkuun alussa keskustavaikuttajille suuntaaman kyselyn mukaan Saarikko on heidän suosikkinsa puheenjohtajaksi. Yle kysyi puheenjohtajasuosikkeja keskustan puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän jäseniltä. Vastanneista 47 prosenttia kannatti Saarikkoa ja 38 prosenttia Kulmunia.

Lue lisää

Tiede- ja kulttuuriministeri vaihtuu tänään, kun Annika Saarikko palaa vanhempainvapaalta

Saarikko tahtoo keskustan maakuntakeskuksiin ja lapsiperheiden luottopuolueeksi: "Kaikenlaista on yritetty mutta tekemisestä on puuttunut suunta, itsetunto ja ilo"

Keskustan kisa voi olla repivä

STT:n kysely: Lähes puolet keskustan piirijohtajista Saarikon takana