Saarikko lähtee keskustan puheenjohtajakisaan – Kulmuni: "Odotan, että haastajani kertovat, mitä he tekisivät toisin" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Saarikko lähtee keskustan puheenjohtajakisaan – Kulmuni: "Odotan, että haastajani kertovat, mitä he tekisivät toisin"

Äitiyslomalta ministerintehtäviin palaava Saarikko asettuu haastamaan istuvaa puheenjohtaja Katri Kulmunia.
Maija Partanen
Annika Saarikko ilmoittautui istuvan puheenjohtajan Katri Kulmunin haastajaksi syyskuun puoluekokoukseen.

Keskustan puheenjohtajakilpailu on nyt virallisesti avattu, kun tiede- ja kulttuuriministerin tehtävään äitiyslomalta palaava Annika Saarikko asettui ehdolle tehtävään.

Saarikko kertoi asiasta kello 11 alkaneessa tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Saarikko on kolmannen kauden kansanedustaja Varsinais-Suomen vaalipiiristä. Nykyisen ministeripestinsä lisäksi hän toimi perhe- ja peruspalveluministerinä Juha SIpilän (kesk.) hallituksessa.

Häntä pidettiin kenttäväen suosikkina puheenjohtajaksi jo vuosi sitten, jolloin hän kieltäytyi ehdokkuudesta tulevaan äitiyslomaansa vedoten.

Ennen Saarikkoa ehdokkuudestaan on ilmoittanut vain istuva puheenjohtaja Katri Kulmuni. Valtiovarainministerin tehtävästä viestintäkoulutusjupakan vuoksi eronnut Kulmuni on ilmoittanut halustaan jatkaa puheenjohtajana myös syksyn puoluekokouksen jälkeen.

Kulmuni onkin kiertänyt kenttäväen parissa koko heinäkuun kerätäkseen kannatustaan. Kiertue päättyy tänään Ouluun.

Oulussa päätetään syyskuun puoluekokouksessa myös se, kuka johtaa alhaisissa kannatusluvuissa rypevää puoluetta siitä eteenpäin.

Kulmuni kertoo Facebook-päivityksessään toivovansa hyvähenkistä puheenjohtajakampanjointia. Hän kertoo luottavansa jäsenistön harkintaan, kun uudesta puheenjohtajasta äänestetään.

"Odotan, että haastajani kertovat, mitä he tekisivät toisin", Kulmuni kirjoittaa viitaten linjaansa puheenjohtajana.

Samassa päivityksessä hän kertoo, että aikoo lähipäivinä julkaista kulunutta vuotta sekä Keskustan tulevaa linjaa koskevan pamfletin.

Lue lisää:

Katri Kulmuni kampanjoi ahkerasti ympäri Suomea ja kerää kannattajia – "On aika tuoda Keskustaa esille ihmisten ja alueiden näkökulmasta"

Keskustan puoluekokous lähenee, mutta Katri Kulmunille ei ole vielä ilmaantunut vastaehdokkaita

Klo 12.15 päivitetty juttua Katri Kulmunin kommenteilla

Lue lisää

Annika Saarikko lähtee puheenjohtajakilpaan muuttolaatikoiden ja maallemuuton keskeltä

Tiede- ja kulttuurimininisteri Annika Saarikko lupaa tilkitä 140 miljoonan euron huvenneista veikkausvoittovaroista syntyneen aukon tavalla tai toisella

Saarikko tahtoo keskustan maakuntakeskuksiin ja lapsiperheiden luottopuolueeksi: "Kaikenlaista on yritetty mutta tekemisestä on puuttunut suunta, itsetunto ja ilo"

Keskustan kisa voi olla repivä