Keskustan varapuheenjohtaja Honkosen odotetaan lähtevän mukaan puheenjohtajakisaan – torstaina Saarikko haastoi Kulmunin - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Keskustan varapuheenjohtaja Honkosen odotetaan lähtevän mukaan puheenjohtajakisaan – torstaina Saarikko haastoi Kulmunin

Keskustan puheenjohtajan valitsee puoluekokous, joka on koolla syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Oulussa.
Kansanedustaja Petri Honkonen järjestää tänään tiedotustilaisuuden keskustan puoluetoimistossa. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Keskustan puheenjohtajakisaan odotetaan tänään ilmaantuvaksi kolmatta osallistujaa, kun puolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen järjestää tiedotustilaisuuden puoluetoimistossa. Tilaisuuden aiheena on kutsun mukaan "Suomen keskustaan liittyvät ajankohtaiset kysymykset".

Yle uutisoi eilen lähdetietojensa pohjalta, että Honkonen on lähdössä mukaan kisaan. Honkosta on myös ennakkoarvioissa pidetty yhtenä mahdollisena puheenjohtajakisan kandidaattina. Hän ei viime viikolla suostunut kommentoimaan osallistumishalukkuuttaan STT:lle millään lailla.

Saarijärvellä asuva Honkonen, 33, on toisen kauden kansanedustaja Keski-Suomen vaalipiiristä. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri.

Keskustan puheenjohtajakisa käynnistyi viime torstaina, kun kansanedustaja Annika Saarikko ilmoitti haastavansa istuvan puheenjohtajan Katri Kulmunin.

STT:n torstaina tekemän kyselyn mukaan keskustan 20 piirijohtajasta yhdeksän kannattaa selkeästi tai varovaisesti Saarikkoa puolueen puheenjohtajaksi.

Ennakkospekulaatioissa myös keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen on arvioitu mahdollisesti lähtevän mukaan puheenjohtajakisaan. Kurvinen ei viime viikolla suostunut kommentoimaan aikeitaan STT:lle.

Keskustan puheenjohtajan valitsee puoluekokous, joka on koolla syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Oulussa.

Lue lisää

Annika Saarikko kommentoi rajua keskustelua yrittäjien yhteiskuntavastuusta – "Tuntemani yrittäjät ovat ylpeitä siitä hyvästä, mitä heidän veroeuroillaan Suomi tarjoaa kansalaisille"

Saarikko keskustan linjasta: Kaupungistuminen ei välttämättä ole jatkuva megatrendi – monipaikkaisuuden puolesta tarvitaan toimia

Turpeeseen ei saa juuttua

Paine puolueiden sisällä kasvaa