Myös Petri Honkonen haastaa Kulmunin – haluaa puheenjohtajana hallitukseen ja keskustan pois "tästä merkillisestä välitilasta" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Myös Petri Honkonen haastaa Kulmunin – haluaa puheenjohtajana hallitukseen ja keskustan pois "tästä merkillisestä välitilasta"

Keskustan puheenjohtajakisassa on nyt kolme ehdokasta, kun Annika Saarikko ilmoittautui viime viikolla.
Petteri Kivimäki
Petri Honkonen on historian ja yhteiskuntaopin opettaja (FM) ja metsätilallinen Saarijärveltä Keski-Suomesta.

Kansanedustaja Petri Honkonen pyrkii keskustan puheenjohtajaksi. Honkonen on puolueen varapuheenjohtaja ja toisen kauden kansanedustaja.

"Aloitan nyt kampanjani. Koen, että kun Suomi on niin vaikeassa taloudellisessa tilanteessa ja yhteiskunnallisessa kriisissä ja keskustakin vaikeassa tilanteessa, minulla olisi annettavaa ja ohjelma, jolla voidaan nostaa Suomi ja samalla keskusta", Honkonen sanoo.

Jos Honkosesta tulee puheenjohtaja, hän haluaa myös hallitukseen.

"Käytännön politiikan johtaminen hallituspuolueessa hallituksen ulkopuolelta on mahdotonta."

Honkonen sanoo keskustan vaikuttavan Suomen hyväksi hallituspolitiikan avulla, mutta haluaa kuitenkin johtaa keskustan pois "tästä merkillisestä välitilasta".

"Hallituksessa joko ollaan tai siellä ei olla. Suomi tarvitsee nyt vakautta ja suomalaiset keskustalta ihan kaikkea muuta kuin hallituskriisiä."

Keskustalle tärkeimpänä Honkonen mainitsee suomalaisten luottamuksen palauttamisen puolueeseen ja Suomelle tärkeimpinä asioina julkisen talouden ja hyvinvointiyhteiskunnan pelastamisen. Hän haluaisi nähdä suomalaiset entistä vauraampina ja yritteliäämpinä ja entistä useamman töissä.

"Olennaista on ottaa koko Suomen potentiaali käyttöön, sillä nyt sitä ei ole hyödynnetty. Tosiasia on esimerkiksi se, että kasvukeskuksissa syntyy paljon vähemmän keksintöjä ja innovaatioita kuin maakunnissa. Maakuntiin pitää panostaa koulutuksella ja muilla keinoilla, että innovaatiot saadaan jalostettua tuotteiksi ja vietyä maailmalle."

Honkosen mukaan Suomi voisi olla myös isompi tekijä uusiutuvien luonnonvarojen käytössä ja ilmastonmuutoksen torjumisessa, eikä luonnonvarojen käyttöä pitäisi siksi siirtää muihin maihin.

Keskustan puoluekokous pidetään 4.–6. syyskuuta Oulussa.

Puoluetta johtaa nyt viime syyskuussa puheenjohtajaksi valittu torniolainen Katri Kulmuni, 32. Honkosen ohella varapuheenjohtajina toimivat kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen ja itäuusmaalaisen Pukkilan kunnan vs. kunnanjohtaja Juha Rehula. Rehula ilmoitti maanantaina MT:lle, että kertoo jatkoaikeistaan myöhemmin.

Kulmunin haastajaksi ilmoittautui viime viikolla myös oripääläinen kansanedustaja Annika Saarikko, 36, jota STT:n viime torstaina tekemässä kyselyssä kannatti yhdeksän keskustan 20 piirijohtajasta.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, ylihärmäläinen Antti Kurvinen, 34, ei ole kertonut pyrkimyksistään keskustan johtoon.

Petri Honkonen, 33, en halua arvioida muita ehdokkaita.

"Se on puoluekokouksen tehtävä. Aion esittää oman linjani ja lähden mukaan, koska sain useita vetoomuksia keskustan kentältä. Se on aina vakavan harkinnan paikka", hän sanoo ja tähdentää pyrkivänsä nyt nimenomaan puheenjohtajaksi.

Pitäisikö kisaan saada lisää väkeä itse puolueen sekä sen saaman julkisuuden vuoksi?

"Ei se minua haittaisi. Keskustalle on aina hyväksi, että käydään keskustelua ja että se on mahdollisimman värikästä."

Honkosen kampanjaa vetää keskustan Keski-Suomen piirin puheenjohtaja Tahvo Anttila, ja siihen kuuluu Suomen kiertäminen sekä oikeasti että verkossa, mutta ei kaikkia kuntia viidessä viikossa.

Onko kierroksella kasvoillasi maski?

"Sitä en ole ehtinyt miettiä, suosituksia noudatan", Honkonen sanoo ja muistelee, että maski löytyy.

Lue lisää

"Antennit tulee säilyttää joka tapauksessa", Ylen hallintoneuvoston Leena Meri (ps.) vaatii – vetoaa mahdollisiin kriisiaikoihin

Keskustan Honkonen naudanlihan haittaverosta: "Mitkään lisäverot ja sanktiot eivät käy – Keskusta on sitoutunut hallitusohjelmaan"

Saarikko keskustan linjasta: Kaupungistuminen ei välttämättä ole jatkuva megatrendi – monipaikkaisuuden puolesta tarvitaan toimia

Annika Saarikko valittu keskustan puheenjohtajaksi 1 157 äänellä – toivoi malttia ja kehotti kaikkia käyttäytymään hyvin