Slunga-Poutsalo: "Bensan hintaan rapsahti miltei seitsemän sentin litrakorotus – olen yllättynyt, että keskusta on mukana tässä" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Slunga-Poutsalo: "Bensan hintaan rapsahti miltei seitsemän sentin litrakorotus – olen yllättynyt, että keskusta on mukana tässä"

Perussuomalaisten kansanedustaja pohtii kolumnissaan veropohjan laajentamista.
Pentti Vänskä
Mitä kuluja linja-automatkustajalle tulee bensan hinnan korotuksesta, miettii Slunga-Poutsalo kolumnissaan.

Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Slunga-Poutsalo kirjoittaa kolumnissaan hallituksen talouslinjasta. Hän muistuttaa, että polttoaineiden hinta nousi viikonloppuna.

"Bensan hintaan rapsahti miltei seitsemän sentin per litra korotus. Jos lähdetään siitä ajatuksesta, että tällä ei mukamas olisi vaikutusta kotitalouksien autonkäyttöön ja kuluihin, koska korotus on ”vain” yksi ylimääräinen tankillinen bensaa vuodessa, niin ammattiautoilijoille tämä käykin kalliiksi."

"Aivan kuin olisi unohdettu se, miten maassamme tavara liikkuu. Korona on jo runnellut kuljetusyrittäjiemme arkea, eikä siellä ole todellakaan varaa ottaa kasvavia kuluja niin sanotusti omaan pussiin, vaan kustannusten nousu siirtyy ruokaan, tuotteisiin ja materiaaleihin."

Slunga-Poutsalo muistuttaa, että ennen koronaa linja-autovuoroja ajettiin alas kannattamattomina.

"Korona vei asiakkaita ja nyt siellä on ihan sama tilanne kuin muussakin raskaassa liikenteessä, eli kulut kasvavat ja ajovuorot vähenevät. Ei ole joukkoliikenteestä vähävaraisen ihmisen työmatkojen tai kaupassakäynnin pelastajaksi, sillä kyllä nämä korotukset menevät suoraan matkalippujen hintoihin. Ja kun syksy saa, kylmä käy öljylämmitteisien omakotiasujien lompakoihin, kun lämmitysöljyn hintaa nostetaan."

Veropohjan laajentaminen saattaa Slunga-Poutsalon mukana olla ainoa SDP:n vaalilupaus, jonka puolue pystyy pitämään.

"En ole SDP:n linjasta yllättynyt, mutta siitä olen, että keskusta on mukana tässä suuntauksessa, joka autioittaa Suomea entisestään ja kaventaa maaseudun asukkaiden mahdollisuuksia ja ostovoimaa."

Lue koko kolumni

Lue lisää

Polttoaineveronkorotus nostaa kuljetuskustannuksia lähes 80 miljoonalla eurolla vuodessa – ”Suomalaisen vientiteollisuuden kilpailukyky vaarassa”, muistuttaa Oulun kauppakamari

Mauritiuksen öljykatastrofi uhkaa pahentua, karille ajanut laiva hajoamassa

EU:n tukipaketti on tärkeä

"Alkaa olla selittelyssä kiintiö täynnä", kuvailee perussuomalaisten Riikka Slunga-Poutsalo puolueen maanantaina esittelemää kohujulkaisua