Ylen gallup: SDP:n suosio ennätyslukemissa, keskusta putosi viidenneksi vihreiden taakse - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Ylen gallup: SDP:n suosio ennätyslukemissa, keskusta putosi viidenneksi vihreiden taakse

Toiseksi suosituimpana puolueena jatkaa oppositiopuolue perussuomalaiset.
LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
SDP:n suosio Ylen kyselyissä on noussut kevään 2019 eduskuntavaaleista 5,7 prosenttiyksikköä.

Pääministeripuolue SDP:n suosio on ennätyslukemissa, ja se jatkaa suosituimpana puolueena, kertoo Ylen gallup. SDP:n kannatus on nyt 23,4 prosenttia ja nousi 1,5 prosenttiyksiköllä viime kuusta.

Heinäkuussa puolueen suosiossa mitattiin pieni notkahdus, mutta nyt kannatus on jälleen nousussa. SDP:n suosio Ylen kyselyissä on noussut kevään 2019 eduskuntavaaleista 5,7 prosenttiyksikköä.

Toiseksi suosituimpana puolueena jatkaa oppositiopuolue perussuomalaiset, jonka kannatus nousi 0,8 prosenttiyksikköä 18,9 prosenttiin.

Kolmantena 17,3 prosentilla jatkaa opposition kokoomus. Suosio putosi 0,6 prosenttiyksikköä viime kuusta.

Keskustan suosio on pohjalukemissa, ja puolue putosi vihreiden taakse viidenneksi suosituimmaksi puolueeksi. Vihreät nousi 0,7 prosenttiyksikköä 11,6 prosentin suosioon, kun keskustalle mitattiin 10,5 prosentin suosio. Se on 0,9 prosenttiyksikköä vähemmän kuin kuukausi sitten.

Hallituksessa vasemmiston kannatus laski 0,6 prosenttiyksikön verran 8,1 prosenttiin. RKP:n kannatus on kyselyssä 4 prosenttia.

Kristillisdemokraattien kannatus on 3,6 prosenttia ja Nyt-liikkeen 1,2 prosenttia.

Ylen Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi heinä–elokuun aikana 2 435 ihmistä. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue lisää

Ylen gallup: SDP selvästi suosituin, kokoomus hönkii perussuomalaisten niskaan

Marinin suosio kantaa demareita

HS-gallup: SDP:n kannatus nousi yli 22 prosentin

Yhteistä vihollista vastaan