Tiede- ja kulttuuriministeri vaihtuu tänään, kun Annika Saarikko palaa vanhempainvapaalta - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Tiede- ja kulttuuriministeri vaihtuu tänään, kun Annika Saarikko palaa vanhempainvapaalta

Saarikko tavoittelee keskustapuolueen puheenjohtajan paikkaa puoluekokouksessa syyskuussa.
LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Saarikko jäi kyseisestä ministerin tehtävästä äitiyslomalle lähes päivälleen vuosi sitten elokuussa. Tuolloin hän pyysi eroa tehtävästä, ja nyt saman tekee Kosonen.

Hanna Kosonen (kesk.) väistyy tänään tiede- ja kulttuuriministerin paikalta, kun vanhempainvapaalla ollut kansanedustaja Annika Saarikko (kesk.) palaa tehtävään.

Saarikko jäi kyseisestä ministerin tehtävästä äitiyslomalle lähes päivälleen vuosi sitten elokuussa. Tuolloin hän pyysi eroa tehtävästä, ja nyt saman tekee Kosonen. Saarikko sai puolisonsa kanssa lapsen syyskuussa

Virallisesti ministeri vaihtuu kello 13.30 tapahtuvassa presidentin esittelyssä, johon presidentti Sauli Niinistö osallistuu videoyhteyden kautta kesäasunnoltaan Naantalin Kultarannasta.

Presidentin esittelyn jälkeen hallitus käsittelee vaihdoksesta aiheutuvat muutokset esimerkiksi ministereiden työnjakoon.

Ministeriksi palaava Saarikko on myös ilmoittanut haastavansa keskustan nykyisen puheenjohtajan Katri Kulmunin tulevassa puoluekokouksessa syyskuussa.

Lue lisää

Rahapeliongelmiin löydettävä ratkaisu

Energiaverotus myös tulonjakokysymys

Keskusta aloittaa tänään puoluekokouksensa Oulussa ja 15 muulla paikkakunnalla – uusi puheenjohtaja ratkeaa lauantaina

Kylmä talvi koittaa myös Marinille