Keskusta järjestää syyskuun puoluekokouksensa hajautetusti – Oulu silti pääpaikkana - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Keskusta järjestää syyskuun puoluekokouksensa hajautetusti – Oulu silti pääpaikkana

Alueelliset etäpisteet jaetaan pääsääntöisesti maantieteellisiin piirijärjestöihin.
Jaana Kankaanpää
Keskustan puoluekokoukseen on perinteisesti osallistunut runsaasti väkeä. Kuva on ylimääräisestä puoluekokouksesta Kouvolassa vuonna 2019.

Keskustan puoluehallitus on päättänyt muuttaa syyskuun alussa pidettävän puoluekokouksen järjestelyjä niin, että kokous järjestetään alueellisesti hajautetulla mallilla. Oulu toimii kokouksen pääpaikkana.

Alueelliset etäpisteet jaetaan pääsääntöisesti maantieteellisiin piirijärjestöihin. Piirejä voidaan myös yhdistää, jos sujuvat järjestelyt ja vaalisalaisuuden varmistaminen sitä vaativat.

"Keskusta haluaa tehdä puoluekokouksesta kaikin mahdollisin keinoin turvallisen ja samalla vastata kasvavaan huoleen puoluekokoukseen osallistumisesta. Tällä tänä aamulla päätetyllä mallilla pystymme toteuttamaan kokouksen tämän hetkisen ymmärryksen mukaan parhaalla mahdollisella tavalla", toteaa keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen tiedotteessa.

"Toki yleisötapahtumien rajoituksista syyskuulle ei vielä tiedetä, muutoksia voi siis vieläkin tapahtua. Toivomme tietenkin, että kokous pystytään näin läpi viemään ja koronatilanne on hallinnassa", Pirkkalainen jatkaa.

Puoluekokoukseen ilmoittaudutaan ennakkoon. Samassa yhteydessä on ilmoitettava, osallistuuko kokoukseen Oulussa vai oman piirinsä etäpisteessä.

Lue lisää

Annika Saarikko kommentoi rajua keskustelua yrittäjien yhteiskuntavastuusta – "Tuntemani yrittäjät ovat ylpeitä siitä hyvästä, mitä heidän veroeuroillaan Suomi tarjoaa kansalaisille"

Saarikko keskustan linjasta: Kaupungistuminen ei välttämättä ole jatkuva megatrendi – monipaikkaisuuden puolesta tarvitaan toimia

Turpeeseen ei saa juuttua

Paine puolueiden sisällä kasvaa