Politiikka

"Yhden viruksen takia ei saa myydä tätä maata" – keskustan puheenjohtajuutta tavoitteleva Ilkka Tiainen vastustaa EU-liittovaltiota

Alavutelainen media-alan yrittäjä ja viljanviljelijä ajaa Suomeen anonyymin digitaalisen identiteetin käyttöönottoa.
Robert Lindström
Ilkka Tiainen Alavudelta pyrkii keskustan puheenjohtajaksi syyskuun alun puoluekokouksessa Oulussa.

Suurelle yleisölle tuntemattomin keskustan neljästä puheenjohtajaehdokkaasta on alavutelainen media-alan yrittäjä ja viljanviljelijä Ilkka Tiainen.

Tiainen kertoo MT:lle lähteneensä tavoittelemaan keskustan puheenjohtajuutta, koska puolustaa Suomen itsenäisyyttä ja vastustaa EU-liittovaltiota.

”Suomen ei pidä hyväksyä EU:ssa nyt tehtyä tukipakettia ilman, että siihen tehdään merkittäviä muutoksia. Kun perustuslakivaliokuntakin näin sanoo, on löydettävä toisenlainen vaihtoehto”, Tiainen toteaa.

”Kun kukaan muu keskustan puheenjohtajaehdokas ei ole halunnut pitää tätä asiaa esillä, päätin lähteä ehdolle. Yhden viruksen takia ei saa myydä tätä maata”, Tiainen sanoo.

Tiainen puhuu kampanjassaan myös digitalisaatiosta.

”Suomen valtio voisi olla sovelluskehitysrajapinta eli käyttöjärjestelmä, jonka päälle digitalisaation uusia ratkaisuja kehitetään. Datavetoiset seutukunnat voivat puolestaan jalostaa dataa ja tietoa, jolloin esimerkiksi logistiikka tehostuu paikallisesti”, Tiainen ideoi.

”Tämä kaikki palvelisi keskustan satavuotista tavoitetta hajautetusta yhteiskunnasta.”

Ilkka Tiainen puhuu myös anonyymin digitaalisen identiteetin käyttöönoton puolesta.

”Elämme kulttuurissa, jossa kukaan ei uskalla olla oikein mitään mieltä, koska pelkää leimaantuvansa, mutta kaikilla on mielipiteet. Anonyymeillä tekstiviestiäänestyksillä saisimme aktivoitua ja osallistutettua ihmiset paremmin osaksi yhteiskunnallista päätöksentekoa.”

Tiainen toivoo, että keskusta johtaisi keskustelua siitä, miten suomalaista hyvinvointivaltiota rakennetaan seuraavat sata vuotta.

”Olemme kulttuurin ja sivistyksen puolue, jonka pitäisi itse määrittää keskustelua eikä juosta muiden tekemien avausten perässä. Keskustan pitää määrittää tulevaisuuden mittapuita.”

Lue lisää

Lähidemokratia tarvitsee tekijänsä

Mauri Pekkarinen: "Kun Marjatta Väänänen nousi ylös ja kertoi näkemyksensä, niin kuulijat sananmukaisesti kuuntelivat"

Mielipide: Kokoomuksessa maataloudesta puhuvat vain pääkaupunkiseudun kansanedustajat – he kilpailevat vihreiden kanssa siitä, kuka sanoo ilkeämmin maanviljelijöistä

Annika Saarikko kommentoi Marjatta Väänäsen poismenoa – "Kaikki se, mitä olen Marjatasta ymmärtänyt, tiivistyy sanoihin määrätietoisuus ja sivistys"