Politiikka

KSML: Sähköpyöräjupakan kiusaamat vihreät ajavat politiikkojen kaupalliselle yhteistyölle pelisääntöjä

Poliitikkojen toiminnasta syntyi viime kuussa keskustelua, kun ilmeni, että vihreiden varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra oli pyytänyt Helkamalta käyttöönsä sähköpyörää, tarjoten vastineeksi julkaisuja sosiaalisessa mediassa pyörän käytöstä.
LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Vihreät ajavat politiikkojen kaupalliselle yhteistyölle pelisääntöjä. Kuvassa puolueen puheenjohtaja Maria Ohisalo.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo kertoo puolueen päättäneen, ettei sen puheenjohtajisto enää tee minkäänlaista kaupallista yhteistyötä. Ohisalo sanoo Keskisuomalaisen haastattelussa myös, että vihreät esittää muille puolueille yhteistä ohjeistusta politiikkojen kaupallisesta yhteistyöstä.

Poliitikkojen toiminnasta syntyi viime kuussa keskustelua, kun ilmeni, että vihreiden varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra oli pyytänyt Helkamalta käyttöönsä sähköpyörää, tarjoten vastineeksi julkaisuja sosiaalisessa mediassa pyörän käytöstä. Diarra maksoi kohun noustua pyöränsä itse. Mediatietojen mukaan pyörän hinta oli yli 3 000 euroa.

Jatkossa vastaavia tapauksia ei enää ole tulossa, Ohisalo sanoo haastattelussa.

"Meidän puheenjohtajistomme on nyt sitoutunut siihen, että emme tee kaupallista yhteistyötä", Ohisalo sanoo.

Vihreiden puoluesihteeri Veli Liikanen on Ohisalon mukaan kutsunut muiden puolueiden puoluesihteerit koolle keskustelemaan puoluerajat ylittävästä ohjeistuksesta. Ainakin keskusta ja SDP ovat suhtautuneet ajatukseen myönteisesti.

"Minusta olisi hienoa, jos puoluesihteerit voisivat löytää yhteisen näkemyksen yli hallitus-oppositio-rajojen", Ohisalo toivoo.

Lue lisää

IL: Poliisi ei aloita vihreiden Fatim Diarran sähköpyörästä esitutkintaa

Kaikki sallittua, kun tavoite on liikunnan ilo

IL: Poliisi käynnisti selvityksen vihreiden Fatim Diarran lahjapyörästä

Vihreille kaikki sallittua