Politiikka

Vanhanen kiistää kohutun pysäköintiveron: "Minulta ei ole edes kysytty sopisiko verottaa ilmaista pysäköintiä"

Verolakeja ei esitetä ohi ministerin esittelyn, kirjoittaa valtiovarainministeri Matti Vanhanen Facebookissa.
Sanne Katainen
Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei aio edistää verotuksen laajentamista työpaikkapysäköintiin.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei tue oman ministeriönsä päästötyöryhmän raportin kohtaa, jossa ehdotetaan työpaikalla tapahtuvan pysäköinnin muuttamista verotettavaksi etuudeksi.

”Voin sanoa, että pysäköinnistä ei tule verotettavaa etua. Verolakeja ei esitetä ilman ministerin esittelyä eikä minulta ole edes kysytty, että sopisiko verottaa ilmaista pysäköintiä. Tämä aika on näemmä altis mitä kummallisimmille huhuille”, Vanhanen ihmettelee Facebook-tilinsä kirjoituksessa.

Liikenteen päästöjä ja verotusta pohtinut työryhmä esittää tuoreessa raportissaan, että työpaikkapysäköinti pitäisikin muuttaa verotettavaksi etuudeksi.

Ilta-Sanomien mukaan työryhmä ennustaa, että työpaikkapysäköinnin tämänhetkinen verottomuus johtaa autoilun lisääntymiseen. Tällöin muut liikennemuodot jäisivät takamatkalle.

IS: Ministeriön vero­ryhmä esittää työpysäköinnin muuttamista jopa 3 600 euron arvoiseksi verotettavaksi etuudeksi

Lue lisää

Liikenneministeri Timo Harakka väläyttää alueellista bensaveroa – nykyvero epäoikeudenmukainen, mutta kilometriveroon ei voida siirtyä vielä lähivuosina

Yhdysvaltalaisraportti: Suurimmilla teknologiayhtiöillä on liikaa valtaa, lakimuutokset tarpeen

Vanhanen ei osaa vielä arvioida perustuslakivaliokunnan moitteiden vaikutusta kansliapäällikkönimitykseen

Mats Wikner rakensi retkeilijöille yksityisen parkkialueen, joka näyttäisi maksavan itsensä pian takaisin – "Pihaan ajajille voi sanoa, että menkää sinne"