Politiikka

Vanhanen kiistää kohutun pysäköintiveron: "Minulta ei ole edes kysytty sopisiko verottaa ilmaista pysäköintiä"

Verolakeja ei esitetä ohi ministerin esittelyn, kirjoittaa valtiovarainministeri Matti Vanhanen Facebookissa.
Sanne Katainen
Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei aio edistää verotuksen laajentamista työpaikkapysäköintiin.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei tue oman ministeriönsä päästötyöryhmän raportin kohtaa, jossa ehdotetaan työpaikalla tapahtuvan pysäköinnin muuttamista verotettavaksi etuudeksi.

”Voin sanoa, että pysäköinnistä ei tule verotettavaa etua. Verolakeja ei esitetä ilman ministerin esittelyä eikä minulta ole edes kysytty, että sopisiko verottaa ilmaista pysäköintiä. Tämä aika on näemmä altis mitä kummallisimmille huhuille”, Vanhanen ihmettelee Facebook-tilinsä kirjoituksessa.

Liikenteen päästöjä ja verotusta pohtinut työryhmä esittää tuoreessa raportissaan, että työpaikkapysäköinti pitäisikin muuttaa verotettavaksi etuudeksi.

Ilta-Sanomien mukaan työryhmä ennustaa, että työpaikkapysäköinnin tämänhetkinen verottomuus johtaa autoilun lisääntymiseen. Tällöin muut liikennemuodot jäisivät takamatkalle.

IS: Ministeriön vero­ryhmä esittää työpysäköinnin muuttamista jopa 3 600 euron arvoiseksi verotettavaksi etuudeksi

Lue lisää

Valtiovarainministeri Vanhanen: Ihmisten kohtaamiset pitää saada vähemmäksi kuin viime keväänä

Sahatavaran hinnat kohonneet ennätyksellisen korkealle Yhdysvalloissa – myös muualla näkymät ovat lupaavat

Viranomaisen tehovalvonta syynää nyt erityisesti tätä elinkeinoa – maineestaan huolestunut taksiala ei torju verokarhun kosketusta

Ministeri Matti Vanhanen odottaa vielä sahainvestointeja Pohjois-Suomeen Kemin biotuotetehtaan lisäksi: "Kasvavat hakkuut tuovat myös lisää tukkia markkinoille"