Politiikka

"Keskusta tukee hallitusta sen päätöksissä", sanoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen – Hannu Hoskonen sanoi, ettei voi hyväksyä päätöstä EU:n elvytysrahastopaketista

Eduskunta sai keskiviikkona pääministerin ilmoituksen Euroopan Unionin sopimasta elpymispaketista. Keskustan Hannu Hoskonen jyrisi puheenvuorossaan kovaa kritiikkiä sopimuksen linjauksista.
Jaana Kankaanpää
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen sanoo puolueen tukevan hallituksen päätöstä EU:n elvytysrahastosta.

Eduskunta kohahti kesken istunnon, kun hallituspuolue keskustan kansanedustaja Hannu Hoskonen lyttäsi jyrkin sanakääntein EU:n valtionjohtajien kesällä sopiman koronaelvytyspaketin.

Keskusta hyväksyi tuolloin muun hallituksen tavoin paketin kohdat.

"Tämä on sellainen paketti, jota allekirjoittanut ei voi mitenkään hyväksyä. Aikanaan Maastrictin-sopimukseen tehtiin pykälät pienten jäsenmaiden suojaksi, ettei isojen maiden maksuja tarvitse maksaa. Nyt me olemme purkamassa tämän suojan. Sitä en voi mitenkään hyväksyä", Hoskonen julisti.

Hoskonen ottaisi ehtojen muuttamisen uudelleen asialistalle.

"Tämä suoja on mennyttä ja se on karmea virhe. Nyt kun näitä ehtoja lähdetään muuttamaan, eikö näitä pitäisi demokraattisessa prosessissa uudestaan käsitellä?", Hoskonen kysyi.

Hän viittasi huolestuneena myös Suomen oman budjettisuvereniteetin menettämiseen ja siihen, että EU:sta on tulossa tulonsiirtounioni.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kertoi Maaseudun Tulevaisuudelle, ettei puolueen linja ole asiassa muuttunut mihinkään aiemmasta.

"Keskusta tukee hallitusta sen päätöksissä", kiireinen Kurvinen kommentoi tilannetta eduskuntakokouksesta.

Hän ei ehtinyt vastata kysymykseen, mikä on eduskuntaryhmän kanta, jos joku tai jotkut sen jäsenistä äänestäisivät elvytyspakettia vastaan.

Lue myös:

Onko Bulgarian mafiaa pakko rahoittaa?

Eduskunta avaa kauden keskustelulla epidemiakorvauksesta – hallitus esittää 75:tä euroa kuussa perustoimeentulotuen saajille

Lue lisää

Eduskunnan uudeksi viestintäpäälliköksi valittiin Rainer Hindsberg

Hallintojohtaja: Eduskunnassa reilut 20 työntekijää altistunut koronalle, enin osa kansanedustajia

Eduskunta valmistautuu etätyöskentelyyn, kansanedustajat koulutetaan etä-äänestämiseen

Maskiviestinnän kritiikki levisi jo hallituspuolueisiin – ministeri Kiurua vaaditaan tänään tilille maskeista