Uutissuomalainen: Suomalaismepit kannattavat laajasti pakotteiden lisäämistä Valko-Venäjälle ja Venäjälle - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Uutissuomalainen: Suomalaismepit kannattavat laajasti pakotteiden lisäämistä Valko-Venäjälle ja Venäjälle

Suomen 14 europarlamentaarikosta 13 kannattaa ajatusta, että EU laajentaisi pakotteita Valko-Venäjää kohtaan.
LEHTIKUVA / Hanna Matikainen
RKP:n europarlamentaarikko Nils Torvalds epäilee, etteivät pakotteet Valko-Venäjää kohtaan ole välttämättä toimivin tapa, koska maan talous on enemmän riippuvainen Venäjästä kuin EU:sta.

Suurin osa suomalaisista europarlamentaarikoista asettaisi sekä Valko-Venäjää että Venäjää kohtaan uusia pakotteita tai kiristäisi nykyisiä. Suomalaismeppien kantaa selvitti sähköpostikyselyllä Uutissuomalainen.

Suomen 14 europarlamentaarikosta 13 kannattaa ajatusta, että EU laajentaisi pakotteita Valko-Venäjää kohtaan.

Vain Nils Torvalds (r.) epäilee, etteivät pakotteet ole välttämättä toimivin tapa. Hän katsoo Valko-Venäjän talouden olevan enemmän riippuvainen Venäjästä kuin EU:sta.

Lähes kaikki mepit kertovat kannattavansa pakotteiden laajentamista myös Venäjää kohtaan, jos oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin myrkytystapauksesta löytyy kytkös maan hallintoon. Silvia Modig (vas.) ei vastannut Venäjä-pakotteita koskevaan kysymykseen.

Lue lisää

Katso videolta mitä mepit ajattelevat EU:n kasvavista metsävastuista – Suomen metsätaloutta he hehkuttivat maailman kestävimmäksi, mutta Bryssel tuntee sen huonosti

Mepit näkevät EU:n elvytyksen molemmat puolet – "Riskinä on, että otetaan paljon lainaa ja sitten hämärtyy, mihin lainaa käytetään"

Suomalaiset mepit pitäisivät suojeluasiat jäsenmaissa EU-määräysten sijaan – unionin kaavailema metsien suojelupinta-alojen kasvattaminen jakaa silti mielipiteitä

Euroopan parlamentti loikkasi digiaikaan