Politiikka

"Tähän kysymykseen suomalaiset ansaitsevat vastauksen Jussi Halla-aholta" – SDP:n Lindtman ihmettelee perussuomalaisten kantaa

EU:n elpymispakettia kritisoivien on tarjottava myös sen vaihtoehto, eduskuntaryhmän puheenjohtaja vaatii.
Carolina Husu
Jussi Halla-ahon johtamat perussuomalaiset ovat kritisoineet EU:n elpymispakettia.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ihmettelee kolumnissaan, mitä vaihtoehtoa EU:n elpymispakettia kritisoivat tarjoavat.

"Ehkä liiankin vähälle huomiolle on jäänyt se, että toisin kuin aiemmat tukipaketit, kuten perussuomalaistenkin hyväksymä Kreikan kolmas tukipaketti, tämä ratkaisu ei koske vain euroaluetta, vaan koko Euroopan unionia – siis jokaista 27 jäsenmaata."

Jos Suomi tai joku muu maa olisi irtaantunut elpymispaketista, olisi se käytännössä tarkoittanut irtaantumista koko EU:sta, Lindtman painottaa.

"Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kysyi viime viikolla eduskunnassa, onko Suomella varaa kuulua Euroopan unioniin. Olisi reilua, että Halla-aho itse vastaisi esittämäänsä kysymykseen."

"Kun katsoo, kuinka paljon Britannia on jo nyt menettänyt Brexitin seurauksena, voi kysymyksen esittää myös toisinpäin. Miten Suomi pärjäisi EU:n ulkopuolella?"

"Tähän kysymykseen suomalaiset ansaitsevat vastauksen myös Halla-aholta."

Lue Antti Lindtmanin koko kolumni

Lue lisää

Euroopan unionilla on näytön paikka

Suomalaiset antaisivat EU:lle lisää valtaa koronakriisien kaltaisissa tilanteissa – mutta eivät antaisi sitä varten lisää rahaa unioniin

Unkarin Orban perustelee nyt EU:n budjetin ja elpymispaketin tyrmäämistä maahanmuuttokysymyksellä

Valko-Venäjällä keskiviikkona pidätetty mielenosoittaja kuoli – EU uhkaa jälleen uusilla sanktioilla