Politiikka

Kokoomus kieltäisi eheytyshoidot ja pysäyttäisi pölyttäjäkadon – puoluevaltuuston kokouksessa puolustettiin suomalaista työtä

Kokoomuksen puoluevaltuusto hyväksyi myös aloitteen, jolla suojataan kuluttajia maksullisiin puhelinpalveluihin sitoutumiselta.
Petteri Kivimäki
Kokoomuksen puoluevaltuusto käsitteli viikonlopun kaksipäiväisessä kokouksessaan aloitteet, joita ei ehditty käsitellä Porin puoluekokouksessa aiemmin syyskuussa.

Kokoomuksen puoluevaltuusto käsitteli viikonlopun kaksipäiväisessä kokouksessaan aloitteet, joita ei ehditty käsitellä Porin puoluekokouksessa aiemmin syyskuussa. Puoluevaltuusto käsitteli kaikkiaan 99 aloitetta.

Puoluevaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto sanoo kokoomuksen tiedotteessa, että puoluevaltuuston aloitekäsittely lähetti vahvan viestin suomalaisen työn puolesta.

Puoluevaltuusto muun muassa edellyttää, että teollisuuden päästökauppakompensaation poistuminen, josta Marinin hallitus sopi budjettiriihen yhteydessä, toteutetaan tavalla, joka ei lisää teollisuuden kustannuksia. Lisäksi puoluevaltuusto hyväksyi aloitteen väylämaksujen poistamiseksi.

”Kokoomus haluaa turvata suomalaisten elinkeinojen kehittymisen ja maamme kilpailukyvyn, jotta Suomeen saadaan investointeja ja työpaikkoja”, Autto sanoo.

Puoluevaltuusto hyväksyi myös aloitteen, jolla suojataan kuluttajia maksullisiin puhelinpalveluihin sitoutumiselta.

”Monet kuluttajat ovat joutuneet kohtuuttomalla tavalla maksamaan puhelinpalveluista tai ovat tulleet sitoutuneiksi erilaisten palveluiden kestotilaajiksi ilman todellista omaa tahtoaan”, Autto sanoo.

Puoluevaltuuston päätöksellä kokoomus kannattaa raskaudenkeskeytystä koskevan lainsäädännön päivittämistä pohjoismaisen mallin mukaiseksi.

Puoluevaltuuston mielestä seksuaalivähemmistöjen niin sanotut eheytyshoidot tulee kieltää.

”Eheytyshoidot vahingoittavat vakavasti ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Sellaisen toiminnan rajoittamiselle lainsäädännöllä on vahvat perusteet”, kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko sanoo tiedotteessa.

Eheytyshoidolla tarkoitetaan uskomushoitoa, jolla seksuaalivähemmistöön kuuluvia, pääasiassa lapsia ja nuoria, yritetään uskonnollisin menoin ja henkistä väkivaltaa lähentelevillä keinoilla “eheyttää” eli muuttaa heteroseksuaalisiksi.

Kokoomus on sitoutunut tavoitteeseen pysäyttää ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen vuoteen 2030 mennessä.

Puoluevaltuusto hyväksyi myös aloitteen, jossa ehdotetaan toimia pölyttäjähyönteisten säilymisen edistämiseksi sekä niiden tilan kartoittamista. Kokoomukselle on selvää, että pölyttäjäkato on pysäytettävä.

Uusimman lajien uhanalaisuusarvioinnin mukaan Suomen mesipistiäislajeista noin 20 % ja perhoslajeista 17 % on arvioitu uhanalaisiksi. Asialla on merkitystä sekä luonnon monimuotoisuuden kannalta että ravintokasvien viljelyn edellytysten turvaamisen näkökulmasta.

Lue lisää

Mielipide: Kokoomuksessa maataloudesta puhuvat vain pääkaupunkiseudun kansanedustajat – he kilpailevat vihreiden kanssa siitä, kuka sanoo ilkeämmin maanviljelijöistä

Kokoomuksen Timo Heinonen: Sotaveteraanien kuntoutuksesta ei saa leikata korona-aikanakaan

Porvaripuolueet ovat hylänneet ruuan tuottajat

Vaikka Porin ässä koettelee keskustan hermoja, punamulta on nyt vahvempi kuin ennen kohua