Politiikka

Annika Saarikko kommentoi rajua keskustelua yrittäjien yhteiskuntavastuusta – "Tuntemani yrittäjät ovat ylpeitä siitä hyvästä, mitä heidän veroeuroillaan Suomi tarjoaa kansalaisille"

Keskustan puheenjohtajan mukaan yrittäjät, palkansaajat ja valtio eivät ole vastapuolia, vaan kaikkien on oltava samalla puolella pöytää.
Jaana Kankaanpää
Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ottaa kantaa pääministeri Sanna Marinin (kesk.) haastattelusta syntyneeseen keskusteluun yrittäjien yhteiskuntavastuusta.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ottaa kantaa pääministeri Sanna Marinin (sd.) haastattelusta syntyneeseen rajuun keskusteluun yrittäjien yhteiskuntavastuusta. Hän julkaisi aiheesta Facebook-päivityksen sunnuntaina iltapäivällä.

"Oikealta huudetaan, että yhteiskuntavastuun peräänkuuluttajat ovat kohtuuttomia ja jopa ilkeitä. Vasemmalta sanotaan, että pelkät verot eivät riitä vastuunkannoksi, ja että elinkeinoelämä politikoi kaataessaan vastuun ikävistä päätöksistään valtiolle", keskustan puheenjohtaja kirjoittaa

Anikka Saarikko ei tunnista itseään kummastakaan leiristä.

"Tämä taitaa olla samanlainen suomalaisten enemmistölle vieras vastakkainasettelu kuin vuosikymmeniä jatkunut `kaupungit vastaan maaseutu`."

Saarikon mukaan tavallinen suomalainen ei ajattele, että yrittäjät olisivat vastuuttomia, vaan yritysten myönteinen merkitys oman kotiseudun sekä Suomen työllisyydelle ja taloudelle ymmärretään hyvin.

"Tuntemani yrittäjät ovat ylpeitä siitä hyvästä, mitä heidän veroeuroillaan Suomi tarjoaa kansalaisille. Tavallinen yrittäjä kantaa huolta henkilöstöstään, pitäen irtisanomisia viimeisenä vaihtoehtona", Saarikko korostaa.

Etenkin vientimarkkinoilla toimivien yritysten keskeinen viesti tässä ajassa on, että jos suomalainen työ häviää maailmalla kilpailussa ruotsalaiselle tai saksalaiselle, ei tätä työtä Suomessa enää ole.

"Tämän viestin minä, keskusta ja myös Suomen hallitus pääministeri Marinin johdolla ottaa vakavasti. Tästä osoituksena monet yrittäjyyttä vahvistavat päätökset budjettiriihestä", Saarikko sanoo.

Keskustan puheenjohtajan mukaan yrittäjät, palkansaajat ja valtio eivät ole vastapuolia, vaan kaikkien on oltava samalla puolella pöytää. Kun tässä onnistutaan, on eväät rakentaa menestyvää ja vastuullista hyvinvointi-Suomea myös tuleville sukupolville.

"Kun raju keskustelu kutsuu ihmisiä valitsemaan puolensa, pitää meidän keskustalaisten vahvoin äänenpainoin kutsua ihmiset samalle puolelle", Saarikko kirjoittaa.

Lue lisää

Halla-aho kiistää väitteet juutalaisvastaisuudesta – "En halua lähteä sana sanaa vastaan -asetelmiin”

Mauri Pekkarinen: "Kun Marjatta Väänänen nousi ylös ja kertoi näkemyksensä, niin kuulijat sananmukaisesti kuuntelivat"

Mielipide: Kokoomuksessa maataloudesta puhuvat vain pääkaupunkiseudun kansanedustajat – he kilpailevat vihreiden kanssa siitä, kuka sanoo ilkeämmin maanviljelijöistä

Annika Saarikko kommentoi Marjatta Väänäsen poismenoa – "Kaikki se, mitä olen Marjatasta ymmärtänyt, tiivistyy sanoihin määrätietoisuus ja sivistys"