Politiikka

Peseekö hallitus kätensä koronasta? Slunga-Poutsalo: "Se on sysännyt vastuun kunnille, maakunnille ja sairaanhoitopiireille"

Maskeja näkyy vähän maskisuosituksista huolimatta.
Rami Marjamäki
Muistetaanko kädet yhä pestä ja desinfioida, vai onko into koronan torjuntaan väljähtänyt?

Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Slunga-Poutsalo toivoo kolumnissaan, että suomalaiset olisivat kesän jälkeen valmiita koronan toiselle kierrokselle.

"Kävelykierros paikallisessa kauppakeskuksessa osoittaa kuitenkin sen, että me olemme unohtaneet koko koronan."

"Vaikka maskisuositukset on minunkin maakuntaani annettu, maskeja näkyy käytössä vähemmän kuin keväällä. Lähi­kauppa siirsi käsidesi­pisteen ulko-oven vierestä vähän kauemmas, kun se oli tiellä."

Slunga-Poutsalo ennustaa, että muutaman viikon päästä tilastomme sairastuneiden ja sairaalahoitoon joutuneiden osalta ovat eri mittakaavassa kuin tänään.

"Hallituksenkin koronalinjaus on kesän aikana väljähtänyt. Ilkeämielinen sanoisi, että hallituskin on alkanut pestä kätensä koronalta."

"Eipähän sitä voida syyttää syksyn tulevista tapahtumista, kun se on sysännyt vastuun päätöksenteosta kunnille, maakunnille, sairaanhoitopiireille ja avien niskaan."

Hallituksella on nyt kiire muihin tehtäviin, nimittäin toteuttamaan hallitusohjelman kirjauksia, Slunga-Poutsalo arvioi.

"Mitäs siitä, että sittemmin koko maan tilanne on muuttunut radikaalisti ja ohjelma vastaa yhä vähemmän tämänhetkiseen tarpeeseen."

Mitä Slunga-Poutsalo kirjoittaa hallitusohjelmasta?

Lue koko kolumni: Naurattaisi ellei itkettäisi

Lue lisää

Venäjän duuman jäsenistä 38 on tällä hetkellä sairaalahoidossa – koronatartunnoissa uusi ennätys, metromatkustajilta mitataan kuume

Luonnon köyhtymisen ja koronan yhteys tunnustettiin EU:n ministerikokouksessa – luvassa tehokkaampia keinoja suojella monimuotoisuutta

Tilat ja lomitus kestivät koronan

Minustako maaherra?