Politiikka

Lukijalta: Miten vihreät ratkaisevat energiantarpeen? Olisi mukava kuulla, kun hekään eivät halua elintason laskevan keskiajan tasolle

Ei öljyä, hiiliä, kaasua, atomeita tai turvetta, mutta ei myöskään puun polttoa tai rannikon tuulivoimaloita. Mitä sitten?, kysyy Reima Hakulinen mielipidekirjoituksessaan.
Henrik Maki
"Olkiluoto kolmonen on suuruudenhulluuden huipentuma", Hakulinen kuvaa.

Öljy, hiili, kaasu, atomi ja turve halutaan poistaa käytöstä vuoteen 2030 mennessä, mutta siltikin tarvitaan lämpöä ja sähköä, koska asumme pohjolassa ja teollisuus ei toimi ilman sähköä. Miten vihreät ratkaisevat asian? Olisi mukava kuulla, kun hekään eivät halua elintason laskevan keskiajan tasolle.

Kun edellä mainituista asioista on luovuttu ja pakkasta on tammikuussa -20 astetta ja täysin tyyni ja pilvinen ilma, miten selviämme tästä päivästä?

Tiedoksi, ettei sähkö tule töpseliin ilmasta eikä maasta kuten lämpö, vaan polttamisen tuloksena. Aurinkokennot ja tuulimyllyt eivät pakkaspäivänä toimi.

Uraani kaivetaan maasta eikä se ole uusiutuvaa, joten on kumma kun vihreät ovat lopultakin hyväksyneet atomin kelvolliseksi tässä unelmassa.

Tuulivoimaloita ei saa sijoittaa rannikolle lintujen ja melun takia – joten mihin sitten? Puun poltto ei onnistu, kun metsiä ei saa kaataa enempää, vaan hakkuita pitäisi vähentää.

Istukaa alas ja miettikää unelmaanne vielä kerran tai antakaa isompien saastuttajien hoitaa asiansa ennen meitä. Tarkoitan siis Kiinaa, Venäjää ja Yhdysvaltoja.

Olkiluoto kolmonen on suuruudenhulluuden huipentuma, sillä jos päättäjät olisivat tilanneet kaksi 800 MW:n laitosta yhden 1 600 MW:n sijaan, olisivat Olkiluoto kolme ja neljä olleet käytössä jo pitkään.

Reima Hakulinen

Tampere

MT:n kaikki mielipidekirjoitukset

Lue lisää

Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat

Keskusta puolustaa maaseutua ja alkutuotantoa

Lähidemokratia tarvitsee tekijänsä

Mielipide: Kokoomuksessa maataloudesta puhuvat vain pääkaupunkiseudun kansanedustajat – he kilpailevat vihreiden kanssa siitä, kuka sanoo ilkeämmin maanviljelijöistä