Politiikka

Uutissuomalainen: Rinne höykyttää Metsäteollisuutta kovin sanoin

Rinteen mielestä vaarana on, että ratkaisu tuo epävarmuutta yhteiskuntaan, jota koettelee jo maailmanlaajuinen pandemia.
Rinteen mielestä vaarana on, että Metsäteollisuuden ratkaisu tuo epävarmuutta yhteiskuntaan, jota koettelee jo maailmanlaajuinen pandemia. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Antti Rinne (sd.) höykyttää Uutissuomalaisen haastattelussa Metsäteollisuus ry:n ratkaisua luopua liittokohtaisesta sopimisesta.

Rinteen mielestä vaarana on, että ratkaisu tuo epävarmuutta yhteiskuntaan, jota koettelee jo maailmanlaajuinen pandemia.

"Tämän kaltaiset avaukset, joita Metsäteollisuus teki, ovat riskejä vakauden näkökulmasta", Rinne arvioi haastattelussa.

Rinne odottaa, että Metsäteollisuuden ratkaisu aiheuttaa hankaluuksia myös alan pienille ja keskisuurille yrityksille. Hän uskoo, että mitä pienempään yritykseen mennään, sitä vähemmän työnantajalla ja yrittäjällä on voimavaroja rakentaa työehtosopimuksia.

Lue lisää

Paperiliiton Petri Vanhala Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton sopimuskulttuurista: "Järkevä liike"

Kuuset valtaavat usein lehdoissa tilaa lehtipuilta ja muilta lehtokasveilta – Metsäteollisuus käynnistää lehtojen hoidon toimintaohjelman

Kokoomus haluaa keskustan paikalle

Suomen Yrittäjien kysely: Työnantajayrittäjät toivovat seuraajia Metsäteollisuuden tes-ratkaisuille