MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Politiikka

Järjestö: Heidi Hautala, Nils Torvalds ja Elsi Katainen poliittisesti vaikutusvaltaisimmat suomalaismepit

Selvitys perustuu europarlamentaarikkojen saavutuksiin esimerkiksi lainsäädäntöjen esittelyssä ja muutosehdotusten valmistelussa.
Kari Salonen
Heidi Hautala on 11. vaikutusvaltaisin meppi, järjestö laskee.

Votewatch-järjestön mukaan suomalaisista europarlamentaarikoista vaikutusvaltaisin on parlamentin varapuheenjohtaja Heidi Hautala (vihr.).

Votewatch julkaisi sijoitukset sadalle poliittisesti vaikutusvaltaisimmalle mepille maanantaina. Pisteitä on annettu muun muassa Euroopan parlamentin varapuheenjohtajuudesta, keskeisistä valiokuntajäsenyyksistä ja raportoijan tehtävistä.

Hautalan lisäksi sadan mepin listalle on päässyt ympäristövaliokunnassa toimiva Nils Torvalds (r.) ja maatalousvaliokunnan varapuheenjohtaja Elsi Katainen (kesk.).

Hautala on poliittista vaikutusvaltaa tarkastellessa sijalla kuusi, Torvalds sijalla 24 ja Katainen sijalla 34.

Kun tarkastellaan kokonaisvaikutusvaltaa, Hautala sijoittuu 751 mepin listalla sijalle 11.

Kolmen kärjessä on parlamentin puhemies David Sassoli (Italia), suurimman EU-puolueen EPP-ryhmän puheenjohtaja Manfred Weber (Saksa) ja valiokuntien puheenjohtajakokouksen puheenjohtaja Antonio Tajani (Italia).

Votewatchin mukaan Suomen neljätoista meppiä ovat näkyviä vaikuttajia parlamentin työssä. He ovat poliittisessa vaikuttamisessa portugalilaisten ja luxemburgilaisten lisäksi kaikkein vaikutusvaltaisimpia meppejä, kun heidän työtään suhteutetaan kotimaidensa väkilukuun.

Suomalaiset ovat aktiivisia erityisesti ympäristölainsäädännössä. Torvalds on mainittu yhtenä vaikutusvaltaisimmista ympäristölainsäädännön edistäjistä europarlamentissa.

Antonio Tajanin titteliä korjattu 13.10. kello 12.51.

Lue lisää

Lyijyn kieltäminen kosteikoilla etenee – EU-parlamentin ympäristövaliokunnassa äänestettiin tänään vastaesityksistä, jotka eivät saaneet kannatusta

Ruuan tuotannon turvaaminen tärkeintä

Teuvo Hakkarainen europarlamentin metsä-äänestyksestä: "Annettiin periksi luontoarvoja ja suojelua tavoitteleville vihreille ja vasemmistolle"

Metsien hiilinielut räjähtivät kasvuun