Politiikka

Oppivelvollisuuden laajentaminen eteni eduskuntaan – koskisi ensimmäisen kerran perusopetuksen ensi keväänä päättäviä nuoria eli pääosin vuonna 2005 syntyneitä

Lakiesityksen mukaan oppivelvollisuus päättyisi vasta, kun nuori täyttää 18 vuotta tai suorittaa toisen asteen tutkinnon.
Lehtikuva / Markku Ulander
Opetusministeri Li Anderssonin esittelemän lakiesityksen mukaan oppivelvollisuus päättyisi vasta, kun nuori täyttää 18 vuotta tai suorittaa toisen asteen tutkinnon.

Oppivelvollisuusikä korotetaan 18 ikävuoteen ja toisen asteen tutkinnon suorittaminen on jatkossa nuorelle maksutonta. Hallitus antoi torstaina eduskunnalle esityksensä oppivelvollisuusiän pidentämisestä.

Lakiesityksen mukaan oppivelvollisuus päättyisi vasta, kun nuori täyttää 18 vuotta tai suorittaa toisen asteen tutkinnon. Nykyisin oppivelvollisuus loppuu peruskoulun jälkeen tai viimeistään 17-vuotiaana.

Uudistuksen on tarkoitus tulla voimaan elokuun alussa ensi vuonna. Se koskisi ensimmäisen kerran perusopetuksen keväällä 2021 päättäviä nuoria eli pääosin vuonna 2005 syntyneitä.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) esittelee esitystä parhaillaan tiedotustilaisuudessa.

Lue lisää

Opetusministeri Andersson: Tartuntatautilain muutokset tuovat vuorottelujärjestelmän mahdolliseksi perusopetuksessa

Näitä uusia rajoituksia hallitus suosittaa koronan takia – katso suora lähetys klo 13:30

Keskustan työllisyyslinjaukset hämmensivät eduskunnassa: "Onko hallitus keskustan kanssa samaa mieltä?" –

Vasemmistoliiton Li Anderssonin mielestä Metsäteollisuus aiheutti hallitukselle akuutin tarpeen säätää minimipalkkalaki