Politiikka

Ministerit ottivat kantaa Savukosken metsästysonnettomuuteen — "Metsästyksessä turvallisuus on tärkeintä"

Maatalousministeri Jari Leppä (kesk.) ja ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.) esittivät osanottonsa menehtyneen läheisille.
Juho Leskinen
Maatalousministeri Jari Leppä painottaa turvallisuutta metsästysasioissa.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) ja ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) ovat esittäneet twitterissä surunvalittelunsa lauantaina Urho Kekkosen kansallispuistossa Savukoskella menehtyneen maastopyöräilijän läheisille.

"Todella surullinen kuolemantapaus Urho Kekkosen kansallispuistossa. Lämmin osanottoni menehtyneen läheisille. Metsästyksessä turvallisuus on tärkeintä. Poliisi on käynnistänyt tapauksessa esitutkinnan ja selvittää tapahtumien kulun", Leppä sanoo.

Lapin poliisilaitos kertoo saaneensa lauantaina kello 11 aikaan ilmoituksen, jonka mukaan metsästäjän laukaus oli osunut pyöräilijään. Poliisi ei epäile asiassa tahallisuutta.

"Todella surullinen uutinen. Lämmin osanottoni läheisille. Kansallispuistot turvaavat luonnon monimuotoisuutta ja tarjoavat mahdollisuuden luonnosta nauttimiseen. Retkeilyn niissä pitää olla turvallista", Mikkonen painottaa.

Lue lisää aiheesta:

Poliisi: Metsästäjän epäillään ampuneen vahingossa maastopyöräilijän Urho Kekkosen kansallispuistossa Savukoskella

Lue lisää

Metsästys on nyt suurennuslasin alla

Metsä yhä turvallisin paikka

Erikoinen onnettomuus Yhdysvalloissa: Kuolleeksi luultu peura seivästi metsästäjän kuoliaaksi

Savon Sanomat: Luoti lävisti karhun ja tappoi koiran Keiteleellä