Politiikka

Sote-valiokunta rajoittaisi yökerhojen asiakasmäärää enemmän kuin ruokaravintoloiden

Yökerhojen ja pubien asiakasmäärä rajoitetaan enintään puoleen, kun taas ruokaravintoloiden asiakasmäärää rajoitettaisiin vain neljänneksellä.
LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Valiokunta sai valmiiksi mietintönsä ravintoloiden rajoituksista.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on löytänyt tavan rajoittaa ravintoloiden toimintaa aiempaa täsmällisemmin. Ravintoloihin sovelletaan erilaisia rajoituksia sen perusteella, kuinka suuri riski niissä on ihmisten välisiin kontakteihin.

Yökerhojen ja pubien asiakasmäärä rajoitetaan enintään puoleen, kun taas ruokaravintoloiden asiakasmäärää rajoitettaisiin vain neljänneksellä. Tartuntatautilain sallima tiukempi asiakasmäärän rajoitus kohdistetaan sellaisiin ravitsemisliikkeisiin, joiden pääasiallisena toimintana on tarjota alkoholijuomia.

Valiokunnan puheenjohtajan Markus Lohi (kesk.) kertoi aiemmin, että mietintö tartuntatautilain väliaikaisesta muuttamisesta on yksimielinen.

Lue lisää

WHO varoittaa, ettei koronapandemia ole vielä läheskään ohi – Moskovassa aloitettiin rokotukset Sputnik-koronarokotteella

Suomessa todettu 460 uutta koronatartuntaa, Pirkanmaalla suurin päiväkohtainen tartuntalukema koko epidemian aikana

Yle: Presidentti toppuuttelee juoksemista lahjaostoksilla ja liikkumista väkijoukoissa: "Tänä vuonna joulua tehdään eri tavalla. Kukaan ei halua koronaa jouluvieraaksi"

Pääministeri Marin keskusteli YK:n pääsihteerin kanssa koronapandemiasta ja ilmastopolitiikasta