Politiikka

Perussuomalaiset kiittelevät Apusen valintaa Ylen johtoon – "Yle ei saa taantua valtaapitävien äänitorveksi"

"Apusella on meriitit hoitaa tuleva tehtävä eikä hänellä ole vahvoja puoluepoliittisia näkemyksiä", suitsutetaan neljän kansanedustajan yhteisessä tiedotteessa.
Pekka Fali, Jarkko Sirkiä
Perussuomalaisilla on odotuksia Matti Apusen suhteen. "Yleisradion sisältöihin ja palveluihin kohdistuu mittavia odotuksia", sanoo myös hallituksen tuleva puheenjohtaja.

Ylen hallintoneuvoston perussuomalaiset kansanedustajat kiittelevät Matti Apusen valintaa hallituksen puheenjohtajaksi.

Kansanedustaja Olli Immonen huomauttaa, että perussuomalaiset hallintoneuvoston jäsenet ovat aiemmin suhtautuneet kriittisesti Ylen värittyneeseen tiedonvälitykseen.

"Tähän toivotaan kiinnitettävän huomiota myös jatkossa. Ylen puolueettomuutta tulee vaalia eikä se saa taantua valtaapitävien äänitorveksi. Ylen strategiassa korostetaan riippumattomuutta ja luottamuksen rakentamista eri tavoin ajattelevien ihmisten suhteen. Strategia tulisi vielä siirtää käytäntöön", Immonen toteaa neljän kansaedustajan yhteisessä tiedotteessa.

Kansanedustaja Leena Meri on tyytyväinen siihen, että Apunen on puhunut huonoa hallintoa ja paisunutta julkista sektoria vastaan. "Uskon että hän tuo tullessaan Ylen toiminnan järkeistämistä sekä avoimuutta – näin ainakin toivon."

Kansanedustaja Jussi Wihonen kiittelee Apusen avuja tehtävään. Apunen on työelämäprofessori, politiikan kommentaattori, jalkapallon Veikkausliigan puheenjohtaja sekä entinen Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja ja Aamulehden päätoimittaja.

"Apusella on meriitit hoitaa tuleva tehtävä eikä hänellä ole vahvoja puoluepoliittisia näkemyksiä. Perussuomalaiset kannattaa, että Ylen johdossa on henkilö joka pystyy luovimaan eri näkökulmien välillä", Wihonen kiittelee.

Kansanedustaja Jari Ronkainen kaipaa "jatkuvassa turbulenssissa ja suurten haasteiden edessä" olevaan Yleen uudistushaluista johtajaa.

"Apunen on aiemmin suhtautunut kriittisesti esimerkiksi tutkivaan journalismiin ja kulttuurijournalismiin. Vain omaa toimintaa kriittisesti tarkastelevalla on mahdollisuus kehittyä."

Apunen itse sanoi nimitystiedotteessa, että Yleisradion rooli suomalaisten elämässä on erityinen ja siksi tehtäväkin on.

"Julkisesti rahoitetun Yleisradion sisältöihin ja palveluihin kohdistuu mittavia odotuksia. Ne voidaan parhaiten lunastaa läpinäkyvällä ja laadukkaalla työllä."

Ylen hallituksen nykyinen puheenjohtaja on Thomas Wilhelmsson. Hänen tehtävänsä päättyy kevään yhtiökokoukseen, sillä puheenjohtajilla toimikausien enimmäismäärä on kuusi.

Lue myös:

MT:n kysely: Maaseudulla asuvista moni kokee maksavansa liikaa Yle-veroa – "Yllättää, että pääkaupunkiseudulla tyytyväisyys on selvästi suurempaa kuin muualla maassa", hallintoneuvoston Arto Satonen sanoo

Matti Apunen valittiin Ylen hallituksen puheenjohtajaksi

Lue lisää

Laatuerot esille ja lisäarvoa ruokapöytään

MTK: Metsäasioista voimakas vastakkainasettelu hallituksen sisällä – metsätalouteen suhtautuu myönteisesti kolme puoluetta

Matti Apunen valittiin Ylen hallituksen puheenjohtajaksi

"Antennit tulee säilyttää joka tapauksessa", Ylen hallintoneuvoston Leena Meri (ps.) vaatii – vetoaa mahdollisiin kriisiaikoihin