MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Politiikka

Kärnä vaatii Suomeen kansallista maitopäivää – "Nyt on aika näyttää joukkovoimaa ja osoittaa, että jatkamme maidon juomista"

Kärnän ehdotus on vastaveto kauramaito Oatlylle, jonka kampanjassa "ovat militantit vegaanit ja vegaanisten ruokaväärennösten valmistajat kääntäneet tykkinsä kohti kotimaista maitoteollisuutta".
Sami Karppinen
Kotimaiset maitotuotteet, maidontuottajat ja meijeriteollisuus on asetettu aivan kohtuuttomaan asemaan, sanoo kansanedustaja Mikko Kärnä.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii Suomeen kansallista maitopäivää.

"Kun hyökkäys lihansyöntiä kohtaan on toistaiseksi laantunut, ovat militantit vegaanit ja vegaanisten ruokaväärennösten valmistajat kääntäneet tykkinsä kohti kotimaista maitoteollisuutta. Kotimaiset maitotuotteet, maidontuottajat ja meijeriteollisuus on asetettu aivan kohtuuttomaan asemaan", Kärnä sanoo viitaten kauramaito Oatlyn kampanjointiin, jota Kärnä pitää "törkeänä".

"Kotimainen maito on eettistä, ekologista ja terveellistä. Se kaipaa tukea eikä kylkiin potkimista", sanoo Kärnä ja ilmoittaa aloittavansa tänään kampanjoinnin sosiaalisessa mediassa.

"Nyt on aika näyttää joukkovoimaa ja osoittaa, että riippumatta siitä, mitä moskaa meille mainostetaan, me jatkamme maidon juomista. Maitoahan ei meiltä viedä."

Lue lisää

Helsinkiläisen kokoomuspoliitikon mielestä maalaisten ei pitäisi puuttua pääkaupungin asioihin: "Me helsinkiläiset pärjätään vallan mainiosti ilman ulkopuolisten neuvoja"

Keskustan Mikko Kärnä syyttää Helsingin kaupunkia ympäristörikoksesta lumien kippaamisessa mereen – teki rikosilmoituksen poliisille

HS: Poliisi aloittaa esitutkinnan Mikko Kärnän professori Tuomas Ojasta koskevasta tviittailusta

Kärnä: Selvitytän professori Ojasen oman syyllistymisen rikokseen