Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Politiikka

Kärnä vaatii Suomeen kansallista maitopäivää – "Nyt on aika näyttää joukkovoimaa ja osoittaa, että jatkamme maidon juomista"

Kärnän ehdotus on vastaveto kauramaito Oatlylle, jonka kampanjassa "ovat militantit vegaanit ja vegaanisten ruokaväärennösten valmistajat kääntäneet tykkinsä kohti kotimaista maitoteollisuutta".
Sami Karppinen
Kotimaiset maitotuotteet, maidontuottajat ja meijeriteollisuus on asetettu aivan kohtuuttomaan asemaan, sanoo kansanedustaja Mikko Kärnä.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii Suomeen kansallista maitopäivää.

"Kun hyökkäys lihansyöntiä kohtaan on toistaiseksi laantunut, ovat militantit vegaanit ja vegaanisten ruokaväärennösten valmistajat kääntäneet tykkinsä kohti kotimaista maitoteollisuutta. Kotimaiset maitotuotteet, maidontuottajat ja meijeriteollisuus on asetettu aivan kohtuuttomaan asemaan", Kärnä sanoo viitaten kauramaito Oatlyn kampanjointiin, jota Kärnä pitää "törkeänä".

"Kotimainen maito on eettistä, ekologista ja terveellistä. Se kaipaa tukea eikä kylkiin potkimista", sanoo Kärnä ja ilmoittaa aloittavansa tänään kampanjoinnin sosiaalisessa mediassa.

"Nyt on aika näyttää joukkovoimaa ja osoittaa, että riippumatta siitä, mitä moskaa meille mainostetaan, me jatkamme maidon juomista. Maitoahan ei meiltä viedä."

Lue lisää

Valio oikoo Oatlyn väitteitä ja tunnistaa huomiota hakevan tyylin – ”Me keskitymme omaan tekemiseemme”

Pörssiyhtiön käsi syvällä taskuissamme

Toksinen keskustelu maataloudesta ei palvele ketään

Enemmistö suomalaisista pitää ruokakeskustelua polarisoituneena – kasvisruokayritys näki tilaisuuden ja mainosti lihansyönnin puolesta