Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Politiikka

Puolustusministeri Antti Kaikkonen: Hävittäjähankinnat etenevät aikataulussaan – Poliisin lisävirkojen taustalla "Sipilän hallituksen kaukaa viisas työ"

Kaikkosen mukaan korona ei ole vaikuttanut hävittäjähankintojen aikatauluun juurikaan.
Jarkko Sirkiä
"Poliisin saa jatkossa entistä ripeämmin paikalle myös harvaan asutuilla alueilla", kertoo puolustusministeri Antti Kaikkonen.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kertoo Puolustusvoimien hävittäjähankintojen etenevän suunnitelmien mukaisesti.

"Meillä on puolustushallinnossa nämä isot hankinnat, jotka etenevät suunnitellulla tavalla. Lopulliset tarjouspyynnöt lähtevät ensivuoden alussa ja hankintapäätös on tarkoitus tehdä sitten vuoden 2021 lopulla. Hävittäjähankinnat etenevät aikataulussaan."

Korona ei ole puolustusministerin mukaan juurikaan vaikuttanut hävittäjähankintojen aikatauluun.

"Toinen iso investointi eli merivoimien seitsemän vanhan aluksen korvaaminen neljällä uudella monitoimikorvetilla. Siitä on päätökset tehty ja suunnittelu etenee Rauman telakalla. Laivojen rakentaminen alkaa vuonna 2022."

Kaikkonen seuraa keskustan ministeriryhmässä osaltaan myös sisä- ja oikeusministeriön asioita. Niihin liittyen ajankohtaista tapahtuu poliisien osalta.

"Sieltä on hyviä uutisia maaseudulle luvassa."

Kaikkonen muistuttaa, että poliisien koulutuspaikkojen lisäämisestä tehtiin päätökset jo Juha Sipilän (kesk.) hallituskauden aikana.

"Taustalla on Sipilän hallituksen kaukaa viisas työ. Mikä mahdollistaa sen, että nyt meillä on mahdollisuus palkata näitä valmistuvia poliiseja. Poliisin kokonaismäärä nousee 7 200 kokoluokasta noin 7 500 poliisiin."

Poliisin näkyvyyttä maaseutualueilla parannetaan.

"Tällä hetkellä ongelma on se, että liian kauan kestää, että saa poliisin paikalle varsinkin maaseutualueilla eri puolilla Suomea."

"Lisävirkoja tulee ensi vuodelle, joilla nimenomaan tähän asiaan pystytään puuttumaan. Eli tavoite on se, että poliisin saa jatkossa entistä ripeämmin paikalle myös harvaan asutuilla alueilla."

Kaikkosen mukaan myös verkkorikollisuuden torjuntaan panostetaan.

"Sen merkitystä alleviivaa tämä surullisenkuuluisa Vastaamo-tapaus, joka koskettaa kymmeniä tuhansia suomalaisia."

Juttuun lisätty Juha Sipilän etunimi ja puoluekanta 10.11.2020 kello 8.21.

Lue lisää

Puolustusministeri Antti Kaikkonen uskoo puolustuskyvyn säilyvän

Puolustusministerin uudenvuodenvastanotto peruttiin, mutta Antti Kaikkonen toivottaa uudet alokkaat tervetulleeksi varusmiespalvelukseen: "He voivat turvallisesti saapua"

Kaikkonen lisäisi etätyötä – "Tärkeää, että Puolustusvoimat toimii kattavasti koko maassa"

Puolustusvoimat tarkentaa maastoruokailuohjetta kritiikin jälkeen – "Osa varusmiehistä on kokenut, ettei ruoka tahdo riittää"