Politiikka

Helsingin keskusta on vaitonainen Väyrysen pormestarikaavailuista – "Hän ei ole ainoa, joka on kiinnostunut ehdokkuudesta puolueen sisällä"

Keskustaan liittynyt Väyrynen kirjoittaa blogissaan tiistaina, "ettei Hämäläisen (Unto) ajatus ole aivan hullu".
Jarno Mela
Helsingin keskustan toiminnanjohtaja Sinikka Varila kertoo kuulleensa Väyrysen kiinnostuksesta pormestariksi julkisuudesta.

Helsingin pormestarin paikalle alkaa olla tunkua. Lista piteni tiistaina, kun Paavo Väyrynen kertoi harkitsevansa asiaa.

Väyrynen kertoo asiasta tiistaina kirjoittamassa blogissa. Hän kertoo yllättyneensä, kun "veteraanitoimittaja Unto Hämäläinen arveli radiohaastattelussa, että olisin ehdolla Helsingin pormestarin vaalissa".

"Asiaa ajateltuani olen tullut siihen tulokseen, ettei Hämäläisen esittämä ajatus aivan hullu ole. Mahdollinen ehdokkuuteni oli esillä jo neljä vuotta sitten. Lisäksi olin mukana pormestarikeskusteluissa myös vuoden 2012 kuntavaalien yhteydessä."

Helsingin keskustan toiminnanjohtaja Sinikka Varila kertoo kuulleensa Väyrysen kiinnostuksesta julkisuudesta. "Hän (Väyrynen) ei ole ainoa, joka on kiinnostunut ehdokkuudesta puolueen sisällä."

Yleinen kokous kuitenkin päättää, ketä asetetaan ehdolle valtuustoon ja kuka on puolueen pormestariehdokas. Sekään ei takaa, että hän olisi puolueen ehdokas, kun vaalien jälkeen aletaan jakaa luottamushenkilöpaikkoja ja valita pormestaria, Varila kertoo.

Varilan mukaan Väyrynen ei ole helsinkiläisen keskustayhdistyksen jäsen.

Lue lisää: Paavo Väyrynen väläyttelee ehdokkuutta Helsingin pormestariksi – äänestä, kenet kisaajista näkisit tehtävässä mieluiten

Lue lisää

Kuopiolaisista 70 prosenttia ei halua muuttaa kotikaupungistaan mihinkään – helsinkiläiset ovat innokkaimpia muuttamaan oman kaupunkinsa sisällä

Keskustan pormestariehdokkaaksi Helsingissä Saarikon avustaja Eeva Kärkkäinen

Paavo Väyrynen pitää keskustan ehdotusta lähteä Vaasan kuntavaaliehdokkaaksi "hulluna" – lupailee tämänpäiväisestä Helsingin piirikokouksesta "mielenkiintoista"

Suomenmaa: Väyrynen ei kelvannut keskustalle Helsingin pormestariehdokkaaksi