Politiikka

Pääministeri Marin Financial Timesille: Populistit menestyvät, jos koronaepidemiaa ei saada hillittyä

Suomen pääministeri huomauttaa, että Suomi on ainoa EU-maa, johon koronavirus ei ole toisessa aallossa iskenyt rajusti.
Pääministeri Sanna Marin toivoo, että Eurooppa laatisi yhteisen strategian koronavirusta vastaan. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo Financial Timesin haastattelussa, että jos Eurooppa ei onnistu saamaan koronaepidemiaa hallintaan, talous kärsii ja populistit lisäävät kannatustaan.

Marin sanoo lehdessä, että kansalaiset Euroopassa voivat syyttää hallituksia siitä, että ne ovat sulkeneet talouselämää, mikä on vaikuttanut heidän tuloihinsa ja työllisyyteensä.

"Tämä aiheuttaa enenevässä määrin mielenosoituksia ja toimii hyvänä alustana populistisille liikkeille ympäri Eurooppaa", hän sanoo.

Marinin mukaan populistiset liikkeet tarjoavat helppoja vastauksia vaikeisiin kysymyksiin, mutta heidän ratkaisunsa harvemmin ovat oikeita.

Marin toivoo, että Eurooppa laatisi yhteisen strategian koronavirusta vastaan. Hän puhui samasta toiveesta jo viikko sitten Politico-lehdessä.

Hän huomauttaa, että Suomi on ainoa EU-maa, johon koronavirus ei ole toisessa aallossa iskenyt rajusti. Marinin mukaan Suomen menestykseen taudin torjumisessa on vaikuttanut laaja testaaminen ja tartuntojen jäljittäminen.

Lue lisää

Turkistarhoilla vallitsee "tiukka ryhmäkuri" – kausityöntekijät testataan ja kokoontumisia vältellään myös vapaa-ajalla

Korona voi tarttua lemmikkeihin, muttei niistä ihmisiin kuten minkeistä – testaukset käynnissä Suomen turkistarhoilla

Presidentti Niinistö pitää erityisesti pääkaupunkiseudun koronatilannetta hälyttävänä, kehottaa blogissaan ihmisiä kurinalaisuuteen

Hallitus pohtii uusia koronatoimia, Uudenmaan yökahvilat aiotaan sulkea ennen viikonloppua