Politiikka

Presidentti Niinistö pitää erityisesti pääkaupunkiseudun koronatilannetta hälyttävänä, kehottaa blogissaan ihmisiä kurinalaisuuteen

Tasavallan presidentti muistuttaa turvavälien, kasvosuojien ja käsienpesun tärkeydestä.
Sanne Katainen
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö katsoo, että valtioneuvoston ja pääkaupunkiseudun kuntien tulisi tehdä yhteistyötä koronarajoitusten suunnittelussa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö muistuttaa Presidentin kynästä -blogissaan kaikkia muistamaan ja tiedostamaan koronaviruksen aiheuttaman vaaran. Suomessakaan ei hänen mukaansa ole varaa tuudittautua turvallisuuteen.

"Tilanne maailmalla menee edelleen huonompaan. Suomessa asiat ovat moniin maihin verrattuna paremmin, mutta samaa suuntaa mekin kuljemme. Erityisesti pääkaupunkiseudun tilanne on hälyttävä."

"Noudatetaan siis ohjeita, maskeista käsienpesuun ja etäisyyden pitämiseen. Mutta ennen kaikkea tiedostetaan vaara ja pidetään se mielessä. Itsekuri ei ole kärsimystä – se pelastaa kärsimyksiltä", presidentti kirjoittaa.

Niinistö painottaa, että vastuu koronaviruksen torjunnasta on meistä jokaisella. Kyse ei hänen mukaansa ole vain omasta, vaan myös läheisten terveyden suojelusta.

"Tauti on joillekin tappava, joillekin lievä, joillekin siltä väliltä. Emme ennalta voi tietää miten virus kuhunkin meistä vaikuttaa. Kenen lapseen, vanhempaan tai isovanhempaan tauti iskee pahemmin. Ennen kaikkea taudin laaja leviäminen on vaaraksi riskiryhmille ja niihin kuuluu moni."

Niinistön mielestä myös rajoitustoimia tarvitaan, etenkin pääkaupunkiseudulla.

"Juuri nyt pääkaupunkiseudulla pohditaan ovatko nykyiset rajoitukset riittäviä. Asia on ensi sijassa alueen kuntien käsissä, mutta viime kädessä valtioneuvoston ratkaistavissa. Se tosin edellyttäisi valmiuslain käyttöönottoa. Parhaalta tuntuisi, jos ratkaisuja haettaisiin nyt yhdessä," presidentti Niinistö summaa.

Lue lisää

Koronahömpötys ei koske minua

Lapsiperheiden palkkatulot supistuneet vähemmän kuin muilla työikäisillä

AstraZenecan ja Oxfordin yliopiston koronarokotteelle haetaan EU:n hyväksyntää, päätös ehkä vielä tässä kuussa

Noin 45 000 ihmistä saanut koronarokotuksen – Modernan rokotetta odotettavissa viitisentuhatta annosta tällä viikolla