Politiikka

Saarikko Marinin hallitusyhteistyökommenteista: En tunnista että kritiikki kohdistuisi keskustaan

Työstä on tulossa suurelta osin paikasta riippumatonta, keskustan puheenjohtaja arvioi.
Kari Salonen
Annika Saarikko ei usko, että pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitusyhteistyötä koskeva kritiikki kohdistuisi keskustaan.

Keskustan puheenjohtaja ja tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko ei usko, että pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitusyhteistyötä koskeva kritiikki kohdistuisi keskustaan.

Marin sanoi lokakuussa valtiovarainministeriön entiselle kansliapäällikölle Martti Hetemäelle kirjoittamassaan sähköpostiviestissä, että hallituksen sisällä on vaikeuksia saada läpi riittäviä koronarajoitustoimia eri puolueiden epäröinnistä johtuen. Yle ja Helsingin Sanomat kertoivat Marinin viestistä perjantaina.

Saarikko sanoi keskustan puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä pidetyssä tiedotustilaisuudessa, ettei hän tunnista, että Marinin syytös olisi kohdennettu keskustalle.

Saarikko totesi kokouspuheessaan, että Suomessa ja muualla maailmassa ollaan kääntymässä keskittämisestä hajauttamiseen ja työstä on tulossa suurelta osin paikasta riippumatonta.

"Kahle konttorin pöytään on katkeamassa. Zoomeihin ja teamseihin voi osallistua pirtistä tai pilvenpiirtäjästä, järven rannalta tai kylän keskeltä", Saarikko sanoi.

Saarikon mukaan etätöiden myötä "keskittämisen perusteet ovat murtuneet" ja kehitys kulkee kohti keskustalaisten hellimää "hajautettua yhteiskuntaa".

"Tulevaisuudessa asuinpaikan määrittelee yhä harvemmin työpaikka, ja yhä useammin omat toiveet ja käsitys hyvästä elämänlaadusta", hän jatkoi.

Lue lisää

MTK:n Marttila papin kohukolumnista: "Tyrmistyttävä hyökkäys suomalaista kotieläintuotantoa ja tuottajia kohtaan"

Keskustan Saarikko: Metsänomistajia ei arvosteta tarpeeksi Suomessa

Annika Saarikko tuomitsee perussuomalaisten puheet aivopesusta kouluissa: ”Tässä maassa on fiksuja lapsia ja maailman parhaat opettajat”

"Työterveyshuolto ja yksityinen terveydenhuolto pitää saada ripeästi mukaan" – koronarokotuksiin halutaan lisäkäsiä nopeuttamaan julkisen puolen urakkaa