Politiikka

Eläkeputken kohtalo nyt hallituksen käsissä – Marin: Hallituspuolueiden puheenjohtajat käsittelevät työllisyystoimia keskiviikkona

Hallitus oli antanut järjestöille tämän päivän loppuun asti aikaa neuvotella keinoista, joilla työuran loppupäässä olevien työllisyyttä parannettaisiin.
Hallitus on luvannut toteuttaa kautensa aikana taloutta vahvistavat työllisyystoimet, joilla työllisyys kohentuu yhteensä 80 000 ihmisellä. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on kommentoinut työmarkkinajärjestöjen työllisyysneuvottelujen kariutumista Twitterissä.

Marin kiittää järjestöjä niiden pyrkimyksestä löytää yhteinen näkemys, vaikka ne eivät löytäneet neuvotteluratkaisua yli 55-vuotiaiden työllisyysasteen nostamiseksi ja turvan parantamiseksi.

Marinin mukaan hallituspuolueiden puheenjohtajat käsittelevät kokonaisuutta seuraavan kerran keskiviikkona, ja hallitus on sitoutunut löytämään yhteisen ratkaisun asiaan tämän syksyn aikana.

Marinin mukaan päätöksen tulee parantaa tasapainoisesti sekä työllisyyttä että työntekijöiden turvaa.

Työmarkkinajärjestöjen neuvottelut yli 55-vuotiaiden työllisyydestä päättyivät ilman tulosta. Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) toimitusjohtaja Jyri Häkämies kertoi asiasta Twitterissä yhdessä muiden järjestöjen puheenjohtajien kanssa.

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) harmitteli asiaa tuoreeltaan Twitterissä.

"Harmi ettei järjestöt kyenneet löytämään ratkaisua. Hallitus on sitoutunut tavoitteeseen ja tekee päätöksiä vielä tämän vuoden aikana", Haatainen tviittasi.

Hallitus oli antanut järjestöille tämän päivän loppuun asti aikaa neuvotella keinoista, joilla työuran loppupäässä olevien työllisyyttä parannettaisiin. Hallitus on kertonut tekevänsä tarvittavat ratkaisut itse, elleivät järjestöt pääse tulokseen.

Myös keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko vakuutti tuoreeltaan, että hallitus on sitoutunut päätösten tekemiseen.

"On valitettavaa, että työmarkkinajärjestöt eivät saavuttaneet yhteisymmärrystä yli 55-vuotiaiden työllisyyden vahvistamisesta. Kiitos yrityksestä. Budjettiriihen kirjaus on selvä. Hallitus linjaa nyt tarvittavista toimista. Ratkaisu tarvitaan", Saarikko kirjoitti Twitterissä.

Lue lisää

"Vain sana epäluottamus käy kuvaamaan monia ministereiden ja virkakunnan välisiä tilanteita" – Sitran muistio kertoo maan johdon toiminnasta koronavuonna

Arvoa vastuun kantajille

Hallitus linjasi eläkeputken poistamisesta – työllisyys kasvaisi noin 10 300 lisätyöllisen verran

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmät yhteisymmärrykseen eläkeputken poistumisesta