Politiikka

Mediat: Ministerin lähitie sai satojen tuhansien kunnostusrahoituksen eduskunnan "joululahjarahoista"

Joululahjarahoiksi kutsutaan lisäyksiä, joita valtiovarainvaliokunta teki hallituksen budjettiesitykseen mietinnössään tässä kuussa.
Markku Vuorikari
Pertunmaalla sijaitseva Koirakivenraitti sai valtion kunnostusrahoitusta.

Eduskunnan päätös kunnostaa sadoillatuhansilla euroilla tienpätkää, joka kulkee maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) kotitilan läheltä, on herättänyt huomiota useissa medioissa.

Asiasta aiemmin uutisoineen Mäntyharjun ja Pertunmaan Pitäjänuutiset -paikallislehden mukaan noin 1,5 kilometrin mittainen Koirakivenraitti voidaan päällystää asfaltilla joululahjarahojen ansiosta.

Pohjois-Savon ely-keskuksen Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualueen johtaja Tommi Huttunen kertoi Pitäjänuutisille, että Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa on useita Koirakivenraittia huonokuntoisempia ja enemmän liikennöityjä teitä.

MTV:n mukaan Koirakivenraitti sai jo viime vuonna eduskunnan joululahjarahoista 100 000 euroa tien parantamiseen ja tänä vuonna valtiovarainvaliokunnassa myönnettiin samalle tielle 200 000 euroa.

Koirakivenraitti sijaitsee parin sadan metrin päässä Jari Lepän kotitilalta.

Talouselämä-lehti kysyi Lepältä, oliko puhdas sattuma, että ministerin kotitilan viereinen tie sai rahaa, ja vaikuttiko Leppä eduskuntaryhmän kautta tai muuten asiaan.

"Tierahoitus koostuu useista eri kokonaisuuksista. Suurimmat hankkeet, jotka saavat EU-rahoitusta ja suoraa budjettirahoitusta, päätetään hallituksen ja eduskunnan toimesta. Tienpidon perusrahoitus ja sen taso päätetään samoin ja ELY:t käyttävät rahat oman valmistelunsa pohjalta", kertoi Leppä sähköpostiviestissään.

Pitäjänuutiset: Koirakivenraitti saa 300 000 euron kunnostuspotin eduskunnan ”joululahjarahoista” – ”Työ käynnistyy ensi tai sitä seuraavana vuonna”

MTV: Eduskunnan "joululahjarahat" herättävät kummastusta – maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän kotitilan lähellä kulkeva tienpätkä saa satojentuhansien parannuksen

Talouselämä: Eduskunta jakoi kiisteltyjä ”joululahjarahoja” – Ministeri Jari Lepän kotitilan viereiselle tienpätkälle 300 000 euroa

Lue lisää

Leppä: Keskusta ei hyväksy lakiuudistukseen suunniteltuja viherväyliä ilman kunnollisia korvauksia maanomistajille – "Omaisuuden suoja on perusoikeus"

Lisää rahaa tulossa nuoren metsän hoitoon – pienpuun tarjontaa energian tuotantoon halutaan kasvattaa turpeen polton vähentyessä

Onko Suomen ruoka-alalla yhteinen näkemys tulevaisuudesta? Karhisen selvitys paljasti ainakin ministeriön osaamisessa ammottavan aukon

Ruuan tulevaisuus on pankkimies Karhisen käsissä ja siksi olemme nyt ruokapöydän ääressä – "Viestinnässä on epäonnistuttu"