Politiikka

Ylen kannatusmittaus: Jos vaalit pidettäisiin nyt, perussuomalaisia äänestäisi 21,9 prosenttia suomalaisista

Seuraavaksi suosituin puolue oli mittauksen mukaan SDP.
Suurin oppositiopuolue perussuomalaiset jatkaa suosituimpana puolueena, selviää Ylen kannatusmittauksesta. Kuvassa puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Suurin oppositiopuolue perussuomalaiset jatkaa suosituimpana puolueena, selviää Ylen kannatusmittauksesta. Perussuomalaiset nousi Ylen mittauksessa pääministeripuolue SDP:n ohi viime kuussa.

Jos vaalit pidettäisiin nyt, perussuomalaisia äänestäisi 21,9 prosenttia kansasta, kun taas SDP:n kannatus on 21,4 prosenttia. Molemmat ovat vahvistaneet kannatustaan sitten viime kuun.

Kolmantena on oppositiopuolue kokoomus 16,2 prosentin kannatuksella. Hallituspuolueet keskusta ja vihreät ovat lähes tasoissa, 11,7 ja 11,4 prosentissa.

Taloustutkimuksen kyselyyn vastasi noin 2  200 ihmistä joulukuun alun ja tammikuun alun välisenä aikana. Virhemarginaali on 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue lisää

Annika Saarikko tuomitsee perussuomalaisten puheet aivopesusta kouluissa: ”Tässä maassa on fiksuja lapsia ja maailman parhaat opettajat”

HS: Perussuomalaiset nousi suosituimmaksi puolueeksi niukasti Sdp:n ohi, vihreiden kannatus palautui

SDP:n Lindtman muistuttaa perussuomalaisten väkivallalla flirttailevasta vaalivideosta ja ihmettelee: "Miksi PS ei ole selväsanaisesti tuominnut Trumpia?"

Turvapaikat ja kansa­laisuus