Politiikka

SDP:n Lindtman muistuttaa perussuomalaisten väkivallalla flirttailevasta vaalivideosta ja ihmettelee: "Miksi PS ei ole selväsanaisesti tuominnut Trumpia?"

Demokratia vaatii päättäjiltä ja poliitikoilta toimia ja valintoja joka ikinen päivä, kirjoittaa SDP:n kansanedustaja Antti Lindtman MT:n kolumnissaan.
Kari Salonen

SDP:n kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissaan, miten Washingtonin Capitol-kukkulan mellakointiin johtaneet tapahtumat todistavat, että matka sanoista tekoihin voi olla vain Pennsylvania Avenuen mittainen.

"Hilkulla oli, etteivät sanat olisi johtaneet vieläkin karmeampiin seurauksiin kuin viiteen kuolonuhriin."

Yhdysvaltojen väistyvän presidentin Donald Trumpin sanojen humpuukitahti vain kiihtyi loppua kohti.

Sanat ovat tekoja, Lindtman kirjoittaa. Hän muistuttaa, kuinka poliittisella väkivallalla flirttailu otettiin aseeksi viime eduskuntavaalien alla myös meillä Suomessa.

"Perussuomalaiset tekivät ”V niin kuin ketutus” -mainosvideon, jossa kansaa edustava hirviö nousee maan povesta suistamaan päättäjät vallasta väkivaltaa ja sen uhkaa käyttämällä."

Kolumninsa lopussa Lindtman kysyy suoraan:

"Miksi perussuomalaiset ainoana eduskuntapuolueena ei ole selväsanaisesti tuominnut Trumpia ja hänen kannattajiaan Capitol-kukkulan tapahtumista?"

Lue Antti Lindtmanin kolumni: Sanat ovat tekoja

Lue lisää

Presidentin vaihtuessa

Sanat ovat tekoja

Turvapaikat ja kansa­laisuus

SDP kasvaa nyt syömällä vihreitä