Politiikka

Jälleen uusi nimi Helsingin pormestarikisaan – Eva Biaudet tarjoutuu RKP:n ehdokkaaksi

"Politiikka ilman RKP:tä on kuin café latte ilman kahvia", arvioi Biaudet puolueensa poliittista merkitystä.
Seppo Samuli
Biaudet on ollut kaupunginvaltuuston jäsen vuodet 1989–1996 ja uudelleen vuodesta 2017 eteenpäin. Kuva joulukuulta 2019.

Kansanedustaja Eva Biaudet ilmoittaa olevansa käytettävissä ruotsalaisen kansanpuolueen pormestariehdokkaaksi Helsingissä. Biaudet on ollut kaupunginvaltuuston jäsen vuodet 1989–1996 ja uudelleen vuodesta 2017 eteenpäin. Hän on RKP:n ainoa kansanedustaja Helsingin vaalipiiristä.

"Haluan tehdä työtä liberaalin, avoimen ja osallistavan pääkaupungin puolesta", Biaudet sanoi tiedotteessa.

"Olemme hyviä neuvottelemaan tuloksen, minkä kanssa kaikki pystyvät elämään. Politiikka ilman RKP:tä on kuin café latte ilman kahvia", Biaudet perusteli.

Pääkaupungin pormestarikisaan on tähän mennessä asetettu tai ilmoittautunut ehdokkaita useimmista puolueista. Pormestariksi ovat entuudestaan tarjolla perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, SDP:n apulaispormestari Nasima Razmyar, vihreiden apulaispormestari Anni Sinnemäki, vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki, keskustan Eeva Kärkkäinen, kristillisdemokraattien Mika Ebeling, nyt-liikkeen Harry Harkimo sekä sinisen tulevaisuuden Tiina Ahva.

Tilanne on edelleen avoin kokoomuksessa, jossa odotetaan vielä, kuka on valmis pyrkimään pormestari Jan Vapaavuoren seuraajaksi. Ehdokkuutta harkitsevat ainakin johdon konsultti Kirsi Piha ja kansanedustaja Wille Rydman.

Lue lisää

Kirsi Piha vetoaa eettisesti kestämättömään tilanteeseen ja luopuu kokoomuksen pormestariehdokkuudesta Helsingissä

Kirsi Piha tarjoutuu kokoomuksen pormestariehdokkaaksi Helsinkiin

Keskustan pormestariehdokkaaksi Helsingissä Saarikon avustaja Eeva Kärkkäinen

Suomenmaa: Väyrynen ei kelvannut keskustalle Helsingin pormestariehdokkaaksi