Politiikka

HS: Perussuomalaiset nousi suosituimmaksi puolueeksi niukasti Sdp:n ohi, vihreiden kannatus palautui

Neljättä paikkaa pitää hallituspuolue keskusta, jonka kannatus puolestaan heikkeni 0,6 prosenttiyksikköä ja on nyt 10,8 prosenttia.
Silja Viitala
Jussi Halla-ahon johtama perussuomalaiset on Helsingin Sanomien teettämän tuoreen mittauksen mukaan Suomen suosituin puolue.

Jussi Halla-ahon johtama perussuomalaiset on Helsingin Sanomien teettämän tuoreen mittauksen mukaan Suomen suosituin puolue. Keskusta on neljännellä sijalla.

Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, perussuomalaisia äänestäisi kyselyn mukaan 21 prosenttia äänestäjistä. Puolueen kannatus kasvoi 0,4 prosenttiyksikköä edelliseen HS-gallupiin verrattuna.

Sdp on kuitenkin edelleen aivan perussuomalaisten kannoilla 20,8 prosentin kannatuksella. Sen kannatus heikkeni 0,6 prosenttiyksikköä edelliseen mittaukseen verrattuna.

Kolmanneksi suosituin puolue tammikuun kyselyssä on oppositiopuolue kokoomus, jonka kannatus säilyi ennallaan 16,2 prosentissa.

Neljättä paikkaa pitää hallituspuolue keskusta, jonka kannatus puolestaan heikkeni 0,6 prosenttiyksikköä ja on nyt 10,8 prosenttia.

Suurin yksittäinen muutos kyselyssä tuli hallituspuolue vihreiden kannatukseen, joka koheni 0,7 prosenttiyksikköä edellisen mittauksen selvän laskun jälkeen. Vihreät on edelleen viidenneksi suosituin puolue, nyt 10,6 prosentin kannatuksella.

Kaikki mittauksen muutokset ovat pieniä ja tutkimuksen virhemarginaaliin mahtuvia. Tutkimusta varten haasteltiin kaikkiaan 2 610 henkilöä aikavälillä 21.12.2020–15.1.2021.

Lue HS:n juttu tästä.

Lue lisää

Nuoret ja isot tilat aikovat investoida hanakasti lähivuosina

HS-gallup: Perussuomalaisten ja SDP:n kannatus lähes tasoissa – molempien suosio näyttää pysyvän melko vakaana

Uutissuomalaisen gallup: Lähes puolet suomalaisista harkitsee kuntavaaleissa kahden tai useamman puolueen välillä

Ylen kannatusmittaus: Jos vaalit pidettäisiin nyt, perussuomalaisia äänestäisi 21,9 prosenttia suomalaisista