Politiikka

Tutkinta ex-ministeri Katri Kulmunin viestintäkoulutushankinnoista on valmistunut

Petoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta epäillään tutkinnanjohtajan mukaan yhtä virkamiestä. Kulmunia ei ole epäilty asiassa rikoksesta.
Jaana Kankaanpää
Katri Kulmuni keskustan puoluekokouksessa syyskuussa.

Esitutkinta entisen ministerin ja keskustan ex-puheenjohtajan Katri Kulmunin viestintäkoulutushankinnoista on valmistunut. Asiasta kertoo STT:lle tutkinnanjohtaja Markku Silén.

Tutkinnan valmistumisesta uutisoi ensin Yle.

Petoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta epäillään tutkinnanjohtajan mukaan yhtä virkamiestä. Kulmunia ei ole epäilty asiassa rikoksesta.

Suomen Kuvalehti uutisoi viime kesäkuun alussa, että Kulmunille oli annettu viestintäkoulutusta valtion rahoilla. Viestintävalmennusta ja -konsultointia oli hankittu viestintätoimisto Tekiriltä viime ja toissa vuonna noin 56 000 euron edestä. Poliisi aloitti asiassa rikostutkinnan kesäkuun lopulla.

Lue lisää

VM jatkaa selvityksiään ja TEM pohtii mahdollisia jatkotoimenpiteitä – näin Kulmunin viestintäkoulutusjupakan setviminen etenee

Kulmuni kertoo maksaneensa koulutuskustannuksensa takaisin tänään

Keskustan puoluesihteeri Pirkkalainen: "Keskusta tarjoutunut maksamaan Katri Kulmunin esiintymiskoulutukset" – Kulmuni maksaa koulutukset kuitenkin itse

IL:n julkaisemat viestit: "Ministeri haluaa itselleen kunnollisen viestintäkoulutuksen, haluamme sen toteuttajaksi Tekirin"