Politiikka

Keskustan Hoskonen kertoo keskustan eduskuntaryhmässä käydyn "kriittisen ja asiallisen" keskustelun turpeesta – "En tule äänestämään EU:n elvytyspaketin puolesta"

Hannu Hoskosen mukaan Suomi joutuu EU:n elvytyspakettia koskevan päätöksen myötä maksamaan toisten valtioiden lainoja.
Niko Nyrhinen
Kansanedustaja Hannu Hoskonen (kesk.) on omilla linjoillaan turpeen energiaveron korotusta ja EU:n elvytyspakettia koskien. Marinin hallitus kannattaa molempia. Kuvassa Hoskonen on keskustan kesäpäivillä Savonlinnassa vuonna 2017.

Hallituspuolue keskustan ilomantsilainen kansanedustaja Hannu Hoskonen on kansanedustajana omilla linjoillaan turpeen energiaveron korotuksesta.

Marinin hallitus on päättänyt turpeen energiaveron korotuksesta, mutta Hoskonen on toistuvasti kapinoinut linjausta vastaan julkisuudessa.

"Korostan sitä, etten ole ollut turpeessa omilla linjoillani vaan jo syyskuussa varoitin, että mihin turpeen veronkorotus johtaa. Siitä, mitä keskustan eduskuntaryhmälle sanoin, olin sataprosenttisen oikeassa. Sanoin ryhmäkokouksessa, että jos tämä veronkorotus tulee, niin sen jälkeen tässä maassa kannattaa polttaa jo mäntytukkia – ja niinhän nyt jo tapahtuukin", Hoskonen kommentoi MT:lle.

Hoskosen mukaan turveasiasta on keskusteltu syvällisesti keskustan eduskuntaryhmässä.

"Kyllä eduskuntaryhmä käy aina kriittistä keskustelua kun tarve vaatii. Normaali kriittinen ja asiallinen keskustelu tästä käytiin, muuta en kommentoi."

Hoskonen ottaa irtiottoa hallitusrintamasta myös EU:n koronaelvytyspaketista äänestettäessä.

"Olen varoittanut asiasta jo viime huhtikuussa tästä ja sanoin ryhmäkokouksessa, että minä en hyväksy tätä pakettia, koska se rikkoo Suomen liittymissopimusta. En tule äänestämään EU:n elvytyspaketin puolesta. Tämä on jotain niin vastenmielistä minulle, etten sitä voi kerta kaikkiaan hyväksyä."

Hoskosen mukaan Suomi joutuu päätöksen myötä maksamaan toisten EU-valtioiden lainoja.

"Ratkaisu rikkoo myös perustuslain pykälää budjettisuvereniteetista, kun nyt EU:lle ollaan antamassa verotusoikeus. Kolmas asia, mitä ihmettelen erittäin paljon, on EU:n sisälle nyt perustettava tulonsiirtounioni", keskustalainen kertaa.

Lue lisää

"Lämmöntuotannossa tulee siirtyä polttoon perustumattomiin ratkaisuihin" – ministeri Mikkonen ohjaisi puun pitkäkestoisiin tuotteisiin ja pohtisi veroa ainespuun polttamiselle

Keskustan Saarikko: "Kemin kaltaiset investoinnit ovat enemmän kuin tervetulleita, ja toivon totisesti, että kaikki hallituspuolueet ajattelevat näin"

Turvetuotanto tarvitsee puolustajansa

Muisti maaseudusta palailee pätkittäin