Politiikka

Juha Sipilään kohdistuneen epäillyn pahoinpitelyn tutkinta valmistui – väkivallanteon syy ei selvinnyt

Keski-ikäinen epäilyt on toiminut hetken mielijohteesta.
Sipilä oli 7. tammikuuta ylittämässä tietä eduskuntatalon lähistöllä, kun vastaantulija löi häntä nyrkein. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi tutkinnan kansanedustaja Juha Sipilään (kesk.) kohdistuneessa epäillyssä pahoinpitelyssä. Sipilä oli 7. tammikuuta ylittämässä tietä eduskuntatalon lähistöllä, kun vastaantulija löi häntä nyrkein.

Poliisi pääsi epäillyn tekijän jäljille omien tutkimustensa perusteella. Väkivallanteolle ei esitutkinnassa selvinnyt mitään erityistä syytä. Poliisin mukaan epäilty on ilmeisesti toiminut hetken mielijohteesta.

Hän on tunnistanut tämän kansanedustajan ja ilmeisesti hetken mielijohteesta kohdistanut tähän tämän teon, tutkinnanjohtaja Juhani Vuorisalo sanoo.

Vuorisalon mukaan epäilty on keski-ikäinen mies. Hän ei kommentoi, mitä epäilty on sanonut kuulusteluissa, esimerkiksi myöntääkö vai kiistääkö tämä pahoinpitelyn.

"En ota siihen tarkemmin kantaa, se selvää aikanaan asiakirjoista. Mutta sanotaan näin, että ihan hyvässä yhteistyössä on kuulusteluja tehty."

Sipilä kertoi tammikuussa väkivallanteosta MTV:lle.

Kyllä lyötiin ihan kunnolla. Nyrkein käytiin päälle, Sipilä sanoi.

Sipilä ei kommentoinut välikohtauksen yksityiskohtia tai mahdollisia fyysisiä vahinkoja.

Vuonna 2011 eduskuntaan noussut Juha Sipilä toimi pääministerinä vuosina 2015–2019.

Lue lisää

Eduskunta linjasi, että turvakameran tallenne Sipilän tönäisystä on julkista tietoa

Potkut eduskunnan turvallisuusjohtajalle – luovutti turvakamerakuvaa Juha Sipilän pahoinpitelystä medialle

"Minä myös" – Ahdistelua kohdanneet ihmiset avautuvat sankoin joukoin somessa, nyt laulajatähti Björk kertoo kokemuksistaan

Lännen Media: Ei-toivottua koskettelua, sopimatonta puhetta... Puolustusvoimissa joka viides kokenut seksuaalista häirintää