Politiikka

Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksessa kiehuu, kolme hallituksen jäsentä erosi protestina puheenjohtajan toiminnalle

"Nämä ovat meidän hallituksen sisäisiä asioita. Minua sitoo vaitiolovelvollisuus tiettyjen asioiden osalta, ja olisin toivonut, että muutkin sitä noudattavat", puheenjohtaja kommentoi.
Kimmo Haimi
Maa- ja kotitalousnaiset on valtakunnallinen ruuan, maaseutumaiseman sekä yrityspalveluiden asiantuntijajärjestö.

Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksessa käy kuhina. Kolme hallituksen jäsentä ilmoitti tammikuun lopussa eroavansa hallituksesta.

Erostaan ilmoittivat hallituksen varapuheenjohtaja Rauni Miettinen ja jäsenet Riitta Huhtala ja Susanna Koski.

MT:n käsiinsä saamassa erokirjeessä Miettinen, Huhtala ja Koski toteavat:

"Työläät yrityksemme rakentaa keskusteluyhteyttä ja yhteistyötä puheenjohtaja Mervi Mäki-Nesteen kanssa ovat käyneet mahdottomiksi. Eroilmoituksemme perusteita yhdistää jatkuva tyytymättömyys puheenjohtajan epäasialliseen toimintaan ja johtamistapoihin."

"Omalta osaltani koen, etten voi osallistumisellani olla mahdollistamassa sellaista toimintaa, jota en pidä hyväksyttävänä", Koski muotoilee MT:lle. "Omasta puolestani erimielisyydet kiteytyvät erityisesti hallituksen puheenjohtajan henkilöstöpolitiikan linjaan ja toimintatapoihin."

Koski ei kommentoi, liittyykö erimielisyys siihen, että Maa- ja kotitalousnaisten edellinen toiminnanjohtaja Mirja Hellstedt siirtyi viime vuoden lopulla toisen organisaation palvelukseen.

"Ehkä tästä tilanteesta jokainen osaa vetää johtopäätökset", Koski sanoo.

Mäki-Neste toteaa, ettei voi kommentoida asiaa.

"Nämä ovat meidän hallituksen sisäisiä asioita. Minua sitoo vaitiolovelvollisuus tiettyjen asioiden osalta, ja olisin toivonut, että muutkin sitä noudattavat."

Mäki-Neste toteaa, että hallitus on tällä hetkellä päätösvaltainen ja toimintakykyinen

Mäki-Nesteen lisäksi hallituksessa jatkavat Tarja Tervo ja Sanna Mäki.

Sääntöjen mukaan järjestön hallituksen muodostavat varsinaisessa kokouksessa valitut puheenjohtaja ja viisi muuta varsinaista jäsentä sekä toiminnanjohtaja. Hallitus on päätösvaltainen puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan ja kolmen jäsenen läsnä ollessa.

"Uusi toiminnanjohtaja Christell Åström aloitti 15.2., joten päätösvaltaisuus täyttyy", Mäki-Neste toteaa.

Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen hallitus kokoontui tällä viikolla. Mäki-Neste kertoo, että yleinen kokous hallituksen täydentämiseksi järjestetään lähiaikoina, mutta päivämäärää ei ole vielä päätetty.

Maa- ja kotitalousnaiset on valtakunnallinen ruuan, maaseutumaiseman sekä yrityspalveluiden asiantuntijajärjestö.

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ja piirikeskukset saavat toimintaansa avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Alueellisia piirikeskuksia on 9 ympäri Suomen.

Maa- ja kotitalousnaiset on yksi Suomen suurimmista naisjärjestöistä. Sen yli tuhannessa paikallisyhdistyksessä on noin 30 000 jäsentä.

Lue lisää

Kannus haluaa Jussi Niinistön ja muut kaupunginjohtajaehdokkaat valtuustoinfon esiintyjiksi – "Mieluusti livenä – tai sitten etänä"

Susanna Koski ei edennyt henkilöarviointiin, Jussi Niinistö arvioidaan – Kannus päätti kaupunginjohtajavalinnan seuraavasta vaiheesta

Koski ja Niinistö toiselle kierrokselle Kannuksessa – "Haastattelemme kahdeksan kaupunginjohtajaehdokasta"

Koski ja Niinistö kiinnostuneita Kannuksen kaupunginjohtajan virasta