Politiikka

Orpo: Jos kunta ei saa käsiteltyä laillista lupahakemusta määräajassa, lupa on myönnettävä automaattisesti

Kokoomuksen puheenjohtaja korostaa kolumnissaan yrittäjämyönteisyyttä.
Petteri Kivimäki
Petteri Orpo muistuttaa, että pienet yritykset tarjoavat kuntalaisille monia tärkeitä palveluita. Siksi kuntien pitäisi kuunnella niitä tarkkaan.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoo MT:n kolumnissaan, että kuntavaalien lähestyessä puolue on saanut yhä enemmän yhteydenottoja yrittäjiltä.

"Me kokoomuksessa tahdomme tehdä kaikista kunnista yrittäjämyönteisiä. Me haluamme, että kun kunta tekee päätöksiä, aina arvioidaan päätöksen vaikutukset yrittäjiin."

Kokoomus haluaa avata kilpailutukset myös pienille ja keskisuurille yrityksille jakamalla niitä sopiviin osiin.

"Kuntayhtiöiden toiminta pitää rajata strategisia toimintoja lukuun ottamatta alueille, joilla ei ole toimivaa markkinaa."

Orpo haluaa myös käsittelyaikatakuun viranomaisten lupaprosesseihin.

"Jos kuntalaisen tai yrityksen hakemaa lupaa ei käsitellä määräajassa eikä luvan myöntämiselle ole selkeää laillista estettä, se myönnetään automaattisesti", Orpo kirjoittaa.

"Kunnissa on myös käynnistettävä norminpurkutalkoot. Luotamme siihen, että ihmiset toimivat pääosin järkevästi ilman tiukkaa ja yksityiskohtaista normitusta."

Lue koko kolumni: Petteri Orpo: Yritteliäs kunta on onnellisempi

Lue lisää

Sosiaalisen median lisäksi vaalikoneet tarkasti haltuun – "Lähikaupan kulmalle nakkikojun pystyttäminen ja tuulikaappikampanjointi ei nyt näytä oikein realistiselta"

Vaalityö vaatii etäaikana kekseliäisyyttä – "”Osaa tämä aika varmasti passivoi, mikä ei koskaan ole demokratian toteutumisen kannalta tavoiteltu vaihtoehto"

Puoluesihteerit järjestäisivät kuntavaalit yhä ajallaan

Orpoa syytetään suotta