Politiikka

HS-gallup: Perussuomalaisten ja SDP:n kannatus lähes tasoissa – molempien suosio näyttää pysyvän melko vakaana

Kolmantena on oppositiopuolue kokoomus.
LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kohtasivat Ilta-Sanomien kuntavaalitentissä tammikuussa.

Oppositiopuolue perussuomalaisten ja pääministeripuolue SDP:n kannatus on lähes tasoissa, kertoo Helsingin Sanomien mielipidemittaus.

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, perussuomalaisia äänestäisi 21,1 ja SDP:tä 21,0 prosenttia vastaajista. Molempien kannatus näyttää pysyvän melko vakaana.

Kolmantena on oppositiopuolue kokoomus 16,4 prosentin kannatuksella ja neljäntenä hallituspuolue keskusta 11,0 prosentilla.

Kannatusmittauksen neljän kärkipuolueen muutokset verrattuna edelliskertaan ovat hyvin pieniä eli vain prosenttiyksikön yhden tai kahden kymmenyksen luokkaa.

Suurin heilahdus verrattuna tammikuun mittaukseen oli hallituspuolue vihreillä, joita äänestäisi nyt 9,9 prosenttia. Laskua oli 0,7 prosenttiyksikköä eli saman verran kuin suosio viime mittauksessa nousi.

Kuudenneksi suosituin oli hallituspuolue vasemmistoliitto, jota äänestäisi 7,6 prosenttia vastaajista. Seuraavaksi suosituin oli niin ikään hallituksessa istuva RKP 4,2 prosentin kannatuksella.

Kristillisdemokraatteja äänestäisi 3,7 prosenttia vastaajista ja nyt-liikettä 2,4 prosenttia.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn haastateltiin 2 480 ihmistä 18. tammikuuta–12. helmikuuta. Virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Lue lisää

Uutissuomalaisen gallup: Lähes puolet suomalaisista harkitsee kuntavaaleissa kahden tai useamman puolueen välillä

HS: Perussuomalaiset nousi suosituimmaksi puolueeksi niukasti Sdp:n ohi, vihreiden kannatus palautui

Ylen kannatusmittaus: Jos vaalit pidettäisiin nyt, perussuomalaisia äänestäisi 21,9 prosenttia suomalaisista

HS-gallup: SDP Suomen suosituin puolue – vihreiden kannatus laski alimmilleen yli viiteen vuoteen