Politiikka

Opetus- ja kulttuuriministeriö: Perusopetuksen poikkeusjakso ei vaadi uutta lainsäädäntöä

Päätöksen etäopetusjaksosta voi tehdä aluehallintovirasto (avi) silloin, jos koulujen tilojen sulkeminen on tarpeen usean kunnan alueella.
Hallitus suositti tällä viikolla, että koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheissa olevilla alueilla siirrytään yläkouluissa sekä toisella asteella etäopetukseen kolmeksi viikoksi 8. maaliskuuta alkaen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Hallituksen linjaus kolmen viikon etäopetuksesta ei vaadi uutta lainsäädäntöä, ilmoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM). Kunnilla on perusopetuslain väliaikaisen muutoksen mukaan valtuudet tehdä etäopetusjaksosta päätöksiä, joita tartuntatautilanne edellyttää.

Päätöksen etäopetusjaksosta voi tehdä aluehallintovirasto (avi) silloin, jos koulujen tilojen sulkeminen on tarpeen usean kunnan alueella. Kunnan tai avin päätöksen jälkeen opetuksen järjestäjä päättää siirtymisestä poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin. Päätös voidaan tehdä enintään kuukaudeksi kerrallaan.

Hallitus suositti tällä viikolla, että koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheissa olevilla alueilla siirrytään yläkouluissa sekä toisella asteella etäopetukseen kolmeksi viikoksi 8. maaliskuuta alkaen.

Kolmen viikon etäopetus voidaan OKM:n mukaan järjestää nykylainsäädännöllä myös toisella asteella.

Lue lisää

Rehtoreilla vakaa mielipide koulujen avaamisesta: "Osa oppilaista jäisi joka tapauksessa kotiin, tilanne olisi sekasortoinen"

Mielipide: Jos koulukyydissä yhdellä on tartunta, se on kohta kaikilla – viljelijäperheen sairastuessa seuraukset voivat olla rajut

Kouluista korona maatiloille

Hallitus vain politikoi koulujen avaamisella