Politiikka

Uutissuomalainen: Kokoomuksen pormestariehdokas voi tulla Helsingin ulkopuoleltakin – valtuustoryhmän puheenjohtaja nostaa esiin esimerkiksi Elina Lepomäen

Kirsi Pihan korvaajan etsinnällä on kova kiire, ehdokasasettelu päättyy reilun viikon päästä.
Petteri Kivimäki
Elina Lepomäki voisi olla yksi mahdollinen Helsingin ulkopuolinen ehdokas pormestarikisaan.

Kokoomuksen Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov katsoo Uutissuomalaisen haastattelussa, että kaikkien esillä olleiden, jo kieltäytyneiden on harkittava pormestariehdokkuutta uudelleen. Tämä tarkoittaa Sazonovin mukaan myös muita kuin helsinkiläisiä kokoomuslaisia.

Yrittäjä, ex-poliitikko Kirsi Piha ilmoitti lauantai-iltana yllättäen vetäytyvänsä pormestari- ja kuntavaaliehdokkuudesta. Helsingin nykyinen pormestari Jan Vapaavuori (kok.) ilmoitti marraskuussa, ettei hae jatkokautta.

Kovin pitkää harkinta-aikaa ei ole, sillä pormestariehdokkaan tulee olla Helsingin kokoomuksen ehdokaslistalla ja kirjoilla Helsingissä. Ehdokasasettelu päättyy 9. maaliskuuta.

Kysyttäessä Sazonov vahvistaa, että Helsingin ulkopuolisista ehdokkaista tällainen voisi olla esimerkiksi puolueen varapuheenjohtaja Elina Lepomäki, joka on kieltäytynyt aiemmin paitsi Helsingin pormestarikisasta myös kuntavaaliehdokkuudesta Espoossa.

Sazonov ei halua spekuloida muilla mahdollisilla Helsingin ulkopuolisilla nimillä. Hän katsoo, ettei puolueen puheenjohtajan Petteri Orpon ehdokkuus Helsingissä tulisi kyseeseen.

Uutissuomalainen ei tavoittanut sunnuntaina aamupäivällä Elina Lepomäkeä kommentoimaan pormestariehdokkuutta.

Lue alkuperäinen juttu: Pormestariehdokas voi tulla Helsingin ulkopuoleltakin, katsoo Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja – Kirsi Pihan korvaajan etsinnällä kova kiire, ehdokasasettelu päättyy reilun viikon päästä

Lue lisää

Kokoomus on pudonnut vihreiden taakse Helsingissä, Helsingin Uutiset kertoo gallupissaan

Kirsi Piha tarjoutuu kokoomuksen pormestariehdokkaaksi Helsinkiin

Helsinki saa vahvan edunvalvojan

Kokoomus näyttää menevän alas mäkeä, jonka juurella Saarikko jo keräilee kepun kelkan pirstaleita