Politiikka

Uskaltaisitko kaupunginjohtajaksi Kiuruvedelle? Kunta etsii sopivaa pomoa räväkällä videokampanjalla

Kiuruvesi tunnetaan vahvana maitopitäjänä.

Ylä-Savon Kiuruvesi hakee kaupunginjohtajaa. Kunta on lähtenyt urakkaan ainakin osittain kieli poskessa ja julkaissut aiheesta räväkän videokampanjan. Se on toteutettu yhteistyössä teatteriyhdistys Hulluviiman kanssa.

Videoiden ensimmäisissä osissa päästään seuraamaan kaupunginvaltuuston päätöksentekoa ja selvittämään kuntalaisten toiveita uudelle johtajalle.

"Tässä hommassa ee toinna myöskää lehmääntyä, vaekka maeto- ja lihapitäjä ollaannii. Mykyrokan pittää maestua", työpaikkailmoituksessa kuvaillaan.

Hanke osoittautuu kuitenkin niin vaativaksi, että apuun pyydetään asiantuntija Gunnar Perämaa. Perämaan jännittävää jäljitystään päästään seuraamaan kaupungin Youtube -kanavalla julkaistujen videoiden neljännessä osassa.

"Kaukaisimmat paikat, mistä hän on etsinyt, ovat Inari, Jakarta ja Turku."

Kun Perämaa saa ehdokkaan kiikkiin, voi hän kuljettaa tämän raadin arvioitavaksi leipälaukussaan. Metsästysaikaa on vielä jäljellä, sillä haku tehtävään loppuu 16.3.

Lue lisää

Kuntajohtaja ei ole enää eläkevirka — Tähyävätkö kuntajohtajat suurempiin saappaisiin?

Yle: Kymmenissä kunnissa valtaa siirretty poliittisilta päättäjiltä kunnanjohtajalle lain vastaisesti

Kaupunginjohtajan tilalle pormestari? Yhä pienemmissä kunnissa saatetaan pian valita poliittinen johtaja – mallia näyttävät Kärkölä ja Puolanka

Farmari saapuu maatalous-Suomen pääkaupunkiin