Politiikka

Kokoomuksen Satonen kommentoi Helsingin pormestarikohua: "Maakuntiin se ei vaikuta millään tavalla – talous nousee kuntavaalien tärkeäksi teemaksi"

Kansanedustaja Arto Satonen arvioi talouden nousevan kuntavaaleissa isoksi teemaksi.
Markku Vuorikari
Arto Satosen kotiseudulla Sastamalassa korona on kohdellut yrityksiä vaihtelevasti. "Kohtuullisen hyvä on tilanne."

Uutisointi kokoomuksen kuntavaalikampanjasta on keskittynyt viime päivinä Kirsi Pihaan ja Helsingin pormestariehdokkaisiin.

Maakuntien puolestapuhujana tunnettu kokoomuksen Arto Satonen ei pidä keskustelua kovin tärkeänä maaseutukuntien vaaleja ajatellen.

"Ymmärrettävää, että asia kiinnostaa, kun pormestariehdokas vaihtuu ja huomio keskittyy hetkeksi Helsinkiin. Mutta maakuntiin se ei vaikuta millään tavalla. En usko, että Sastamalan tai Punkalaitumen äänestämiseen sillä on mitään merkitystä."

Kansanedustaja Satonen on Sastamalasta. Hänen mielestään kokoomuksessa on myös maaseutuääniä myös eduskuntaryhmässä, vaikka uutisointi keskittyy pääkaupunkiseutuun.

"Ehdokashankinta on hyvässä vauhdissa. Tiedän parhaiten Pirkanmaasta ja monissa maaseutukunnissa siellä petrataan aikaisempaan määrään. Ilahduttavasti on tullut sellaisiakin, jotka ovat itse ilmoittautuneet mukaan."

Satosen mielestä keskustan mukanaoloon nykyisessä hallituksessa on tyytymättömyyttä.

"Se kanavoituu meihin. Löytyy ihmisiä, jotka haluaa lähteä ehdolle ja kokee, että nyt pitää laittaa itsensä peliin."

Hän muistuttaa, että kuntavaalit ovat paikalliset.

"Sastamalassa tai Punkalaitumella äänestäminen perustuu paikallisiin kokoomuslaisiin ehdokkaisiin. Ei Helsinki-homma siellä ratkaise."

Maakunnissa huolettaa korona ja miten siitä taloudellisesti selvitään. Talous tulee Satosen arvion mukaan isoksi teemaksi vaaleissa.

"Suomen voimakas velkaantuminen huoletta ja se, että pysyvät menot kasvavat samaan aikaan kun tulopohja pettää. Ollaan tyytymättömiä siihen, että työllisyystoimia ei ole tehty riittävästi. Huoli siitä, miten oma kunta pärjää. Tämä iso kuva on monella äänestäjällä maaseudulla mielessä."

Satonen julkaisee torstaina pamfletin seutukaupunkien kehityksestä.

"Siinä katsotaan seutukaupunkeja maaseudun näkökulmasta. Paljon maaseutukuntia tukeutuu seutukaupunkeihin."

Lue myös:

Kokoomuksen Juhana Vartiainen kertoo huomenna, pyrkiikö hän pormestariehdokkaaksi – rauhanneuvottelija Juha Christensen ilmoittautui kisaan

Muisti maaseudusta palailee pätkittäin

Orpo: En voi sietää eripuran kylvämistä oman profiilin nostamiseksi – kokoomusjohtajan mukaan sekä konservatiivi että liberaali kyllä mahtuvat puolueeseen

Lue lisää

Kokoomus näyttää menevän alas mäkeä, jonka juurella Saarikko jo keräilee kepun kelkan pirstaleita

Kirsi Piha vetoaa eettisesti kestämättömään tilanteeseen ja luopuu kokoomuksen pormestariehdokkuudesta Helsingissä

Kokoomus on pudonnut vihreiden taakse Helsingissä, Helsingin Uutiset kertoo gallupissaan

Orpo tuomitsee eripuran kylvämisen oman profiilin nostamiseksi – poliittisen historian professorin mukaan kokoomuksen perinteinen jakolinja näyttäytyy aiempaa vakavampana