Politiikka

KD Nuoret vastustavat kuntavaalien siirtämistä

KD Nuorten mukaan demokratian toimivuutta mittaa yhteiskunnan kyky toteuttaa vaalit myös poikkeuksellisissa olosuhteissa..
Jaana Kankaanpää
Kokoomusnuoret tiedottivat eilen vastustavansa vaalien siirtämistä, perusteet olivat pitkältä samat kuin KD Nuorilla.

KD Nuoret on liittynyt kuntavaalien siirtämistä vastustavien joukkoon. Järjestön mukaan demokratian toimivuutta mittaa yhteiskunnan kyky toteuttaa vaalit myös poikkeuksellisissa olosuhteissa. "Hallituksella ja oikeusministeriöllä on ollut vuosi aikaa suunnitella terveysturvalliset vaalit. Jo keskustelu vaalien siirtämisestä osoittaa hallituksen epäonnistuneen kenties tärkeimmässä tehtävässään", järjestö toteaa tiedotteessaan.

KD Nuoret muistuttaa, että muissakin koronan vaivaamissa maissa on pystytty järjestämään. Lisäksi KD Nuoret huomauttaa, että vaalien siirtäminen asettaisi nimenomaan nuoret ja vähävaraiset ehdokkaat entistä epäreilumpaan asemaan. Siirretyissä vaaleissa menestyisivät ne, joilla on varaa kampanjoida kahdesti.

Kokoomusnuoret tiedottivat eilen vastustavansa vaalien siirtämistä, perusteet olivat pitkältä samat kuin KD Nuorilla.

Lue lisää

Puoluesihteerit järjestäisivät kuntavaalit yhä ajallaan

Neuvottelut kuntavaalien järjestämisestä jatkuvat iltapäivällä – aamupäivällä ei tullut valmista

Neuvotteluja kuntavaalien mahdollisesta siirtämisestä jatketaan tänään, mutta PS vastustaa siirtoa myös kesäkuulle – "Mietipä jotain lätkämatsia, jos muuttuisi arvaamattomaksi, montako erää pelataan"

Kokoomus: Oikeusministeriö ja hallitus epäonnistuvat raskaasti, jos vaalit siirretään