Politiikka

Perussuomalainen Nuoriso arvostelee vaalin siirtämistä: ”Marinin hallitus jää historiaan demokraattisten instituutioiden murentajana ja häpäisijänä"

Perussuomalainen Nuoriso pitää vaalien siirtämistä Suomen epädemokraattisimpana tekona ja vaatien ministereiden eroa.
Jaana Kankaanpää
Kuntavaalit järjestetään 13.6.

Perussuomalainen Nuoriso arvostelee pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitusta kovin sanoin kuntavaalien siirtämisestä kesäkuulle. Hallituksen pitää kantaa vastuu siitä, ettei se onnistunut järjestämään vaaleja jo huhtikuussa.

”Marinin hallitus jää historiaan demokraattisten instituutioiden murentajana ja häpäisijänä, joka ei kyennyt turvaamaan vaalien läpiviemistä poikkeuksellisessa tilanteessa, vaikka aikaa oli vuosi. Eduskunnan tulisi esittää epäluottamusta hallitukselle, ja tilalle tulisi muodostaa kriisiajan parlamentaarinen hallitus.”, toteaa tiedotteessa järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

Järjestö muistuttaa, että koronatilanteen kehittymistä ei pysty ennustamaan. Tilanne voi kesäkuussa olla nykyistä huonompi. "Vaalit olisi pystytty järjestämään turvallisesti huhtikuussa, jos siihen olisi löytynyt tahtoa. Keinoja on tarjottu ja se olisi ollut vain järjestelykysymys."

Lue lisää

Uutissuomalainen: Mepit Elsi Katainen ja Laura Huhtasaari jättävät kuntapolitiikan

MT selvitti: Perussuomalaisilla kovin vauhti kuntavaalien ehdokaslistojen täytössä – "Jos keskustan asema horjuu, voi olla mahdollista saada hallitus kaatumaan”

Aiemmat ääniharavat puuttuvat suurten kaupunkien pormestarikisoista – Vapaavuori luopuu, Lyly panttaa päätöstään, Orpo ei lähde: "Turussa on tie auki näkyvään tehtävään"

Se pärjää, joka erottuu